Hronika

Na Sokocu pronađeno više od 60 isječenih vozila

Na Sokocu pronađeno više od 60 isječenih vozila
Na Sokocu pronađeno više od 60 isječenih vozila

SOKOLAC - Više od 60 ukradenih i isječenih vozila visoke klase pronađeno je danas na području Sokoca u nastavku akcije koja se odnosi na razbijanje auto-kriminala u BiH.

Ovu koordinisanu akciju sproveli su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zajedno sa MUP-om RS i MUP-om Kantona Sarajevo, a po naredbi Suda i Tužilaštva BiH.

"Prilikom pretresa i pregleda pronađeno je više od 60 isječenih vozila visoke klase najnovije proizvodnje", kazala je Kristina Jozić, portparol SIPA.

Kako kaže, pronađena su i tri čitava vozila za koja se sumnja da su ih u prethodnom periodu ukrali pripadnici organizovane kriminalne grupe. Dijelovi pronađenih vozila šleperima su prevezeni u Sarajevo radi dalje obrade.

Ovu koordinisanu akciju SIPA je započela u utorak hapšenjem četiri osobe na području Sokoca, koje sumnjiče za organizovani auto-kriminal u BiH.

Tom prilikom, kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Milorad Mirković, Aleksandar Subasić i Zoran Čobović, a dan kasnije i Velimir Simić, svi iz Sokoca.

Pripadnici SIPA su ih, kako saznajemo, uhapsila u  trenutku dok su na livadi sjekli automobile u dijelove, koje su vjerovatno namjeravali kasnije prodavati.

Iz SIPA su, navodeći inicijale, kazali da su nakon kriminalističke obrade uhapšene osobe predate na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Nakon hapšenja, SIPA je pretresla određeni broj lokacija na širem području Sokoca, kako bi pronašli predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postpuku.

Kako nezvanično saznajemo, na meti uhapšenih najčešće su bili automobili visoke klase poput najnovijeg audija, BMW-a, golfa...

Vozila su krali na području Istočnog Sarajeva i Sarajeva, a potom ih odvozili u zabačena mjesta, kao ih niko ne bi pronašao. Potom su ih sjekli u dijelove i prodavali u Srbiji i Crnoj Gori.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije