Hronika

Na napad sjekirom ispred banjalučkog kafića odgovorili pištoljem

Na napad sjekirom ispred banjalučkog kafića odgovorili pištoljem
Na napad sjekirom ispred banjalučkog kafića odgovorili pištoljem

Banjaluka - Braća Njegoš i Aleksandar Kosić iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su učestvovali u tuči u kojoj su lakše povrijeđeni Ranko Marjanović i Radovan Bobar ispred kafića "Hepi boj" u banjalučkoj ulici Patrijarha Makarija Sokolovića, piše „Glas Srpske“.

Tokom hapšenja policija je kod Njegoša pronašla i oduzela pištolj CZ, iz kojeg je najvjerovatnije pucao tokom tuče.

U CJB Banjaluka su pojasnili da se tuča zbog koje su oni uhapšeni dogodila 26. avgusta, kada je prijavljeno da su se čuli i pucnji iz vatrenog oružja u ulici Patrijarha Makarija Sokolovića.

- Nakon prijave policija je tada na licu mjesta zatekla dva mladića R. B. i R. M., koji su imali nekoliko posjekotina po glavi. Oni su prevezeni u Stanicu hitne pomoći Banjaluka. Utvrđeno je da njihove povrede nisu od vatrenog oružja. Nakon ukazane ljekarske pomoći oni su saslušani i rekli su da su ih napale nepoznate osobe - saopšteno je iz CJB Banjaluka.

Dodaje se da je policija tokom uviđaja na mjestu obračuna pronašla dvije pištoljske čaure kalibra 7,65 milimetara i sjekiru.

Prema informacijama iz policije nakon uviđaja pokrenuta je istraga s ciljem rasvjetljavanja ovog događaja. Policija je utvrdila da su braća Kosić učestvovala u ovom obračunu kao i druge detalje. Izvor blizak istrazi je rekao da je utvrđeno da su se braća Kosić prvo žestoko posvađala s Bobarom i Marjanovićem.

- Došlo je i do razmjene udaraca, a Bobar je u jednom trenutku krenuo sa sjekirom na braću Kosić. Tada je Njegoš iz džepa izvukao pištolj i ispalio dva hica u vazduh. Nakon ovog situacija se smirila, a braća Kosić su pobjegla. Kada je došla policija, zatekla je samo Bobara i Marjanovića - ispričao je izvor blizak istrazi.

Uhapšena braća Kosić nakon kriminalističke obrade puštena su da se brane s slobode. U policiji su istakli da je utoku rad na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti svih učesnika tuče, a nisu saopštili motiv sukoba i obračuna.

Kosići

Prema nezvaničnim informacijama, braća Njegoš i Aleksandar Kosić nakon hapšenja su odbijali da sarađuju sa policijom. Oni nisu željeli da pričaju o tuči između njih i Radovana Bobara i Ranka Marjanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije