Hronika

Na putevima RS sankcionisano 57 odsto od 6.424 učesnika u saobraćaju

Na putevima RS sankcionisano 57 odsto od 6.424 učesnika u saobraćaju
Foto: Ilustracija | Na putevima RS Sankcionisano 57 odsto od 6.424 učesnika u saobraćaju

BANJALUKA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske kontrolisali su 6.424 vozača, od kojih je sankcionisan 3.671 učesnik u saobraćaju ili 57,14 odsto.

MUP je sproveo ovu kontrolu u okviru republičke akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila i utvrđivanje prisustva alkohola u organizmu vozača.

"Zbog prekoračenja propisane brzine kretanja vozila, sankcionisano je 2.227 vozača, dok je za 571 vozača koji je prekoračio brzinu izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, te su određeni kazneni bodovi", saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Alko-testu je podvrgnuto 2.579 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili odbijanja alkotestiranja iz saobraćaja je isključeno njih 494.

IZ MUP-a Srpske poručuju da će i u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju s ciljem poboljšanja bezbjednosti.

"Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju, da poštuju saobraćajne propise i tako zaštite svoj i živote drugih u saobraćaju", navode iz MUP-a Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije