Hronika

Napao policajca u Brčkom

Napao policajca u Brčkom
Napao policajca u Brčkom

BRČKO - Zbog napada na policajca, odnosno ometanja rada policijskih službenika, brčanska policija podnijeće Osnovnom sudu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica čiji su inicijali S.A. i S.Č, a protiv četrdesetdevetogodišnjeg D.Ć. i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, potvrđeno je iz brčanske policije.

Portparol brčanske policije Halid Emkić rekao je da je policija u petak, 4. jula u Sarajevskoj ulici u Brčkom intervenisala jer je prijavljeno da tri lica narušavaju javni red i mir.

"Policija je konstatovala narušavanje javnog reda i mira, kao i da je D.Ć. udario jedno lice koje se tu zateklo i nanio mu lake tjelesne povrede. Nešto kasnije, 35 minuta iza ponoći, policija je ponovo morala da interveniše", naveo je Emkić.

Prema njegovim riječima, policijski službenici naredili su da se prestane sa puštanjem preglasne muzike, ali se D.Ć. oglušio o naredbu i nakon toga je uhapšen.

Emkić je dodao da je D.Ć. tokom hapšenja nogom udario policijskog službenika, a da su lica S.A. i S.Č. takođe uhapšeni, jer su policijske službenike ometali u radu.

Protiv lica D.Ć. biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nanošenje lake tjelesne povrede i napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti, a Srna saznaje da je riječ o predstavniku albanske nacionalne manjine u Skupštini Brčko distrikta Ćazimu Dačaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije