Hronika

Narko-diler isključio javnost na svjedočenju

Narko-diler isključio javnost na svjedočenju
Narko-diler isključio javnost na svjedočenju

BANJALUKA - U nastavku suđenja suspendovanim inspektorima za narkotike CJB Banjaluka danas je bila isključena javnost jer je tako zahtijevao svjedok, osuđivani banjalučki narko-diler.

Vijeće banjalučkog Okružnog suda je na zahtjev Živane Bajić, specijalnog tužioca, donijelo odluku da mediji ne smiju da iznose ime i druge podatke svjedoka, kao ni da ga citiraju.

Inače, pomenuti svjedok je, prema optužnici, prodavao drogu za banjalučke inspektore. Ovo je prvi put da je javnost u ovom slučaju iskldanasna, a ranije su svjedoci Vladimir Kesić i Damir Čudić u sudu ispričali kako su za inspektore prodavali drogu.

Banjalučki inspektori Marko Kovačević (30), Ognjen Stijak (30) i Srđan Radulović (30), optuženi su da su kao organizovana kriminalna grupa trgovali drogom. U optužnici se navodi da je ovo zločinačko udruženje, kojim je rukovodio Radulović, djelovalo na području Banjaluke od kraja 2010. do oktobra 2013. godine, te da je, u namjeri eliminisanja konkurencije u prodaji droga, među dilerima pronalazilo lica koja će za njih prodavati drogu. Kako je napisano, optuženi su fizički i psihički zlostavljali lica koja nisu pristala da na takav način sarađuju.

Za pripadnike zločinačkog udruženja na ovaj način prodato je oko osam kg heroina, a zarađeni novac od prodaje oko 100.000 KM dijelili su između sebe. Osim pomenute trojice, optuženi su i njihov nekadašnji šef Goran Mihajlica, te inspektori Darijo Dabić, Gavrilo Šiniković, Jovan Miljković i Vladimir Marčeta.

Oni nisu bili članovi zločinačkog udruženja, a optužnica ih tereti da su zloupotrebom policijskih ovlaštenja iznuđivali iskaze, premlaćivali osumnjičene dilere, falsifikovali zapisnike o pretresu i druge službene dokumente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije