Hronika

Narkoman bacio bombu u diskoteci u Velikoj Kladuši, povrijeđene 32 osobe

Narkoman bacio bombu u diskoteci u Velikoj Kladuši, povrijeđene 32 osobe
Narkoman bacio bombu u diskoteci u Velikoj Kladuši, povrijeđene 32 osobe

VELIKA KLADUŠA - Rano jutros bačena je bomba u diskoteci "Ex" u Velikoj Kladuši, a prema dosputnim informacijama MUP-a USK, povrijeđene su 32 osobe, od čega su dvije osobe sa težim povredama

Nezvanično se saznaje da je aktiviranju bombe prethodila tuča u diskoteci, u kojoj je deblji kraj uzvukao počinilac ovog krivičnog djela, javio je RTV USK.

On je, u namjeri da se osveti onima koji su ga tukli, otišao po bombu i potom je aktivirao u diskoteci.

Prema dosadašnjim informacijama, bombu je u diskoteku bacilo lice dobro poznato policiji,a koje je registrovani narkoman, javio je Avaz.

"Nijedno lice nije smrtno stradalo. Svi povrijeđeni su prebačeni u Kantonalnu bolnicu 'Dr Irfan Ljubijankić' u Bihaću", rekao je dežurni operativni MUP-a USK-a.

Osoba koja je bacila eksplozinu napravu je identifikovana, a navodno nalazi se u bolnici jer je ranjena.

Policija počinitelja od ranije poznaje po teškim krivičnim djelima razbojništva. Iz policije kažu da je u skorije vrijeme izašao i iz zatvora.

Nezvanično saznajemo da je riječ o E. R., kriminalcu koji je prije izvjesnog vremena također bacio bombu u jedan lokal u Velikoj Kladuši.

Na terenu su trenutno pripadnici sektora krim-policije USK i uviđaj je u toku.

Kako je za portal Klix.ba potvrđeno u Kantonalnoj bolnici "Dr Irfan Ljubijankić" u Bihaću, do 10 sati u prostorije ove bolnice je zaprimljeno 17 povrijeđenih iz Velike Kladuše.

"To nije krajnji broj povrijeđenih, jer vozila hitne pomoći iz Velike Kladuše još uvijek dovoze povrijeđene. Radi se uglavnom o povredama gornjih i donjih ekstremiteta i glave. Nekoliko lica je već bilo u operacionoj sali. I ortopedska i kirurška operaciona sala su u maksimalnoj funkciji", rekla je za Klix.ba portparolka bolnice Maja Hadžimehmedović.

Istakla je da stanje nijednog pacijenta trenutno nije kritično, ali da pojedini pacijenti imaju teške tjelesne povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije