Hronika

Našli vozilo kojim je izbijan sef

Našli vozilo kojim je izbijan sef
Našli vozilo kojim je izbijan sef

BANJALUKA - Banjalučka policija pronašla je ukradeno vozilo reno megan, za koje se sumnja da je u utorak korišteno prilikom pokušaja pljačke Poslovnice Nove banke, u tržnom centru "Mercator", potvrđeno je u četvrtak iz CJB Banjaluka.

Pretpostavlja se da su pljačkaši tim automobilom razbili staklo banke, u koju su potom ušli, ali im nije pošlo za rukom da odnesu novac iz dobro zacementiranog sefa.

Vozilo, koje je ukradeno u noći između 31. maja i 1. juna u Ulici Đure Đakovića u Banjaluci, pronađeno je u srijedu u mjestu Ponir, opština Banjaluka.

"Vlasniku je krađom vozila pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 11.000 KM. Nakon uviđaja, automobil je vraćen vlasniku. U toku je utvrđivanje svih okolnosti nestanka vozila. A tačno je da se sumnja da je upravo taj reno korišten prilikom pokušaja provale u Novu banku u zgradi 'Mercatora' u Banjaluci", potvrdili su u policiji.

U utorak oko četiri časa, u pokušaju krađe, koji je trajao tri minuta, četvorica lopova došla su pred "Mercator" u renou, a zatim su prednjim dijelom vozila udarila u staklo Nove banke, koja se nalazi odmah pored glavnog ulaza u tržni centar.

Nakon toga, trojica lopova izašla su iz automobila i kroz razbijeno staklo "upala" u prostor banke. Lopovi su pokušali pomjeriti sef, no ubrzo su uvidjeli da je on zacementiran za pod.

Iznenađen "otporom" koji im je pružao sef, vozač renoa okrenuo je automobil i još dva puta zadnjim krajem vozila udario direktno u njega, ali ni to nije pomoglo.

Ubrzo su lopovi oko sefa zavezali i trake, pa ih zakačili za automobil, no, takođe, "plijen" nisu uspjeli savladati. Tako je sef izašao kao "pobjednik", dok su lopovi otišli praznih ruku. Za njima policija i dalje traga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije