Hronika

Nastavnik sa lažnom diplomom osam godina predavao muzičko

Nastavnik sa lažnom diplomom osam godina predavao muzičko
Nastavnik sa lažnom diplomom osam godina predavao muzičko

PRIJEDOR– CJB Prijedor podnio je izvještaj protiv I.B. (59) nastavnika muzičkog u jednoj Osnovnoj školi u Novom Gradu zbog sumnje da ima falsifikovanu diplomu.

" Tokom istrage policijski službenici su utvrdili, da je osumnjičeni tokom 2007. godine na neutvrđen način pribavio krivotvorenu diplomu Više pedagoške škole u Beogradu", navodi se u saopštenju.

I.B. je 2007. godine  je diplomu upisao u Administrativnoj službi opštine Novi Grad, da bi se  tokom 2008. godine na osnovu navedene diplome  zaposlio kao nastavnik muzičke kulture u jednoj osnovnoj školi na području Novog Grada, gdje je zaposlen do danas.

" Izvršenim provjerama putem Interpola Beograd nije potvrđena vjerodostojnost predmetne diplome, te je utvrđeno da je navedena škola ukinuta 1987. godine, dok je u predmetnoj diplomi navedeno da je ista izdata tokom 1991. godine", navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

Napominjemo, policijski službenici Policijske stanice Novi Grad su u toku realizacije akcije „Falsifikat“ od aprila mjeseca 2015. godine Okružnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli pet izvještaja o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje isprave“ protiv sedam lica.

 Policijski službenici u narednom periodu  nastavljaju dalji rad na realizaciji akcije kodnog naziva „Falsifikat“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije