Hronika

Neurohirurgu zapaljeno vozilo u Sarajevu

Neurohirurgu zapaljeno vozilo u Sarajevu
Neurohirurgu zapaljeno vozilo u Sarajevu

SARAJEVO - Avdulahu Hasanagiću, ljekaru Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, zasad nepoznati piromani zapalili su jutros vozilo seat altea, a policija istražuje motive, te traga za počiniocima.

Na automobilu je požar, u kojem nije bilo povrijeđenih, buknuo nešto prije dva sata, u Gabelinoj ulici u sarajevskom naselju Bjelave.

Auto je potpuno uništen, ali je izbjegnuta još veća materijalna šteta.

Naime, do seata je bilo parkirano još nekoliko vozila, a širenje vatre spriječeno je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, kao i reakciji mladića iz obližnih ugostiteljskih objekata.

Kako se saznaje, Hasanagića su o ovom požaru obavijestile komšije, koje su primijetile da vatra guta njegovo vozilo.

"Desilo se to pred sam kraj fudbalske utakmice koju su igrali Argentina i BiH, odnosno kada su naši fudbaleri postigli pogodak. Na vozilu je šteta potpuna, ali, srećom, nije došlo do eksplozije i vatra se nije proširila na automobile koji su bili parkirani u blizini", ispričao je Hasanagić.

On je naglasio da je incident prijavio policiji. Hasanagić kaže da očekuje da istražioci uspješno obave svoj posao i pronađu vandale, ali nije želio govoriti o motivima zbog kojih je napadnut.

Podsjetimo, njegovo ime je i ranije spominjano u medijima. Naime, on i još nekoliko ljekara bolnice "Koševo" nedavno su tuženi zbog navodnog nesavjesnog liječenja zbog kojeg je, kako su izvještavali mediji, došlo do smrti jedne osobe.

Pored toga, Hasanagić je, nezvanično se saznaje, imao česte sukobe sa nedavno otpuštenim kolegom, ljekarom Kemalom Dizdarevićem, bivšim načelnikom Klinike za neurohirurgiju.

Međutim, policija to zasad ne povezuje sa posljednjim vandalskim činom, u kojem je izgorjelo vozilo ovog ljekara.

Iz MUP-a Sarajevskog kantona poručuju da rade sve što je u njihovoj moći.

"Požar je lokalizovan, a naši pripadnici su obavili uviđaj na mjestu događaja. Istraga je u toku", kazali su iz MUP-a Sarajevskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije