Hronika

Neuspjela pljačka u banjalučkom Merkatoru: Automobilom upali u banku i otišli praznih ruku (Foto)

Neuspjela pljačka u banjalučkom Merkatoru: Automobilom upali u banku i otišli praznih ruku (Foto)
Neuspjela pljačka u banjalučkom Merkatoru: Automobilom upali u banku i otišli praznih ruku (Foto)

BANJALUKA - Maskirani lopovi jutros su provalili u Poslovnicu Nove banke u tržnom centru "Mercator" u Banjaluci, ali na kraju nisu uspjeli odnijeti novac iz dobro zacementiranog sefa, potvrđeno je "Nezavisnim" u policiji.

U napadu koji je trajao tri minuta, lopovi, njih četvorica, kako je potvrđeno, došli su pred "Mercator" u automobilu reno klio, oko četiri časa, a zatim su prednjim dijelom automobila udarili u staklo Nove banke, koja je odmah pored glavnog ulaza u tržni centar.

Nakon ovoga trojica lopova izašla su iz automobila i kroz razbijeno staklo upala u prostor banke. Lopovi su pokušali pomjeriti sef, no ubrzo su uvidjeli da je on zacementiran za pod.

Iznenađen "otporom" koji im je pružao sef, vozač klija okrenuo je automobil i još dva puta zadnjim krajem vozila udario direktno u njega, ali ni to nije pomoglo.

Ubrzo su lopovi oko sefa zavezali i trake, pa ih zakačili za sef, odnosno za automobil, no bez uspjeha.

Na kraju, sef je, iako s manjim oštećenjima, izašao kao pobjednik, dok su lopovi otišli praznih ruku.

Nekoliko sekundi nakon ove nesvakidašnje provale, na mjestu zločina pojavila se policija i Interventna jedinica "Sector Securityja".

Zanimljivo je da je Poslovnica Nove banke, koja je bila meta napada lopova, otvorena nedavno u tržnom centru "Mercator", odnosno 5. jula ove godine.

Iz "Mercatora" su u utorak saopštili da je napad na poslovnicu njihovog zakupca zabilježen u 3.57, te da je obezbjeđenje reagovalo u rekordnom roku obavijestivši policiju.

Detaljnije informacije iz "Mercatora" nisu željeli saopštiti zbog, kako je rečeno, interesa istrage.

Darko Avramov, direktor Sektora fizičkog obezbjeđenja zaštitarske agencije "Sector Security", ispričao je u utorak da su pljačku zabilježile nadzorne kamere u banci, koje je izuzela policija.

On je naveo da je u "Mercatoru" u trenutku napada bilo obezbjeđenje, ali na suprotnoj strani tržnog centra, koje je pozvalo policiju, ali i Interventnu jedinicu.

Zaposleni u "Mercatoru" ispričali su da su prilikom ulaska u tržni centar uočili razbijeno staklo na pomenutoj banci, te policiju koja je obavljala uviđaj.

"Bilo je mnogo stakla i policija je označila mjesto. Unutrašnjost banke je, takođe, ličila na ratnu zonu", ispričala je radnica iz "Mercatora" koja je željela ostati anonimna.

O čitavom slučaju upoznat je i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naredio sprovođenje istrage u cilju hvatanja lopova.

Do zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih" policija nije uhvatila lopove, niti je bio pronađen automobil reno klio koji je korišten u pokušaj pljačke Nove banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije