Hronika

"Nezavisne" donose detalje krvave noći u banjalučkom naselju Lauš

"Nezavisne" donose detalje krvave noći u banjalučkom naselju Lauš
"Nezavisne" donose detalje krvave noći u banjalučkom naselju Lauš

BANJALUKA - Slobodan Gajić (60) iz banjalučkog naselja Lauš sinoć je aktivirao dvije bombe, od čijih eksplozija je on poginuo, a ranjene su njegova supruga Ljiljana (58), te njena snaha Slavica Grbić (51).

Ovaj krvavi pohod odigrao se ispred Gajićeve kuće u Ulici Filipa Kljajića Fiće, gdje su Ljiljanin brat Dragoslav Grbić i njegova supruga Slavica bili u gostima.

"Kada su supružnici Grbić, Dragoslav i Slavica, pošli kući, Slobodan je krenuo za njima, te im kroz zadnja vrata opel astre kojom su krenuli u rikverc ubacio bombu. U eksploziji je teško povrijeđena Slavica, a Dragoslav nije imao ni ogrebotinu", pričaju komšije za "Nezavisne".

Potom se, dodaju, pomahnitali Slobodan vratio u svoje dvorište, uz povike: "Ja sam kriv".

"Utom se u dvorištu pojavila i Slobodanova žena Ljiljana, koja je istrčala da vidi šta se dešava. Međutim, Slobodan je ispod pazuha aktivirao drugu 'kašikaru', koja je njega ubila, a Ljiljanu ranila", kažu zaprepašteni mještani.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, gdje su ranjene žene prevezene, kazali su da su obje zadržane na liječenju.

Uz navođenje inicijala, iz UKC RS kažu da je Ljiljana primljena sa više povreda nanesenih gelerima u predjelu ramena, grudnog koša, trbuha i desne ruke, te da nije u životnoj opasnosti.

Slavica Grbić je primljena sa višestrukim površinskim povredama nanesenim gelerima u predjelu leđa, gluteusa i donjih ekstremiteta.

"Nakon urađene dijagnostike utvrđeno je da nema povreda vitalnih organa i koštanih struktura", naveli su iz UKC RS.

Tužilac je ovaj događaj okvalifikovao kao pokušaj teškog ubistva i samoubistvo. Motivi se istražuju, a mještani sliježu ramenima, s tim što, kako kažu, sumnjaju na neriješene porodične odnose.

Svemu je, po riječima mještana, najvjerovatnije prethodila svađa. Slobodana opisuju kao mirnog, poštenog i vrijednog čovjeka, koji je radio i u Sloveniji, a potom je penzionisan. Nezvanično, navodno je bio duševno nestabilan.

U nevjerici, susjedi tvrde da su, kada su čuli eksploziju, prvo pomislili da je odjeknula jača petarda, a tek kada su ugledali policiju shvatili su da se dogodilo nešto strašno.

"Vidjeli smo Slobodana kobnog dana, prao je auto, čestitao Novu godinu komšijama, bio raspoložen. Ne mogu da vjerujem da je ovo učinio. On ima dvoje odrasle djece", pričaju mještani u izjavi za "Nezavisne".

U Ulici Filića Kljajića Fiće i juče je na putu stajala gelerom izrešetana astra. Došli su i pripadnici Civilne zaštite, te su iz sanduka u Slobodanovom dvorištu izuzeli još dvije bombe, koje su prethodno pronađene u kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije