Hronika

Nezavisne otkrivaju detalje: I državne službenice u lancu prostitucije

Nezavisne otkrivaju detalje: I državne službenice u lancu prostitucije
Nezavisne otkrivaju detalje: I državne službenice u lancu prostitucije

BANJALUKA - Pojedine prostitutke, koje su po hotelima u centru Banjaluke u noćnim satima pružale seksualne usluge bisnizmenima, domaćim i onim iz regiona, zaposlene su u državnim institucijama RS i BiH, saznaju "Nezavisne" od izvora bliskog istrazi.

"Nije samo riječ o studenticama i maloljetnicama. Ove prostitutke koje imaju državni posao, čak imaju i duge veze, ali su isto tako neke od njih zavisnice o kokainu pa su za gram ove droge spremne na mnogo toga. Kada bi neki biznismen zatražio provod dobio bi ga za nekoliko minuta na već poznatim adresama", naveo je izvor "Nezavisnih" blizak istrazi.

Naš izvor dodaje kako će uskoro biti nastavljeno sa hapšenjima u akciji "Kubikus", te da je dalja istraga usmjerena prema biznismenima koji su plaćali noćne avanture po cijenema od 100 do 150 KM ili više u zavisnosti od usluge koju bi dobili.

"Imena biznismena trenutno se drže u strogoj tajnosti, kako ne bi bila ugrožena dalja istraga", zaključio je izvor blizak istrazi.

"Nezavisne" saznaju da su u društvu Milana Ivankovića, vlasnika bivšeg "Del Capa" u Banjaluci, često viđani istaknuti banjalučki biznismeni i vlasnici privatnih firmi u gradu.

Ivankoviću, kao i Miodragu Regodiću, recepcionaru hotela "Talija", u međuvremenu je određen jednomjesečni pritvor.

Specijalno tužilaštvo RS tereti Ivankovića za organizovanje ilegalnog kockanja, utaju poreza, falsifikovanje te organizovanje prostitucije, dok je recepcionar Regodić osumnjičen za podvođenje prostitutki.

Republička uprava za igre na sreću RS pokrenula je, kako je juče potvrđeno "Nezavisnim", detaljnu istragu poslovanja Ivankovićeve tombole "Tim plus" d.o.o., koju su u ponedjeljak pretresli inspektori CJB Banjaluka.

U ovoj tomboli otkriveno je više hiljada ilegalno odštampanih listića za tombolu, a koje nije odobrila Republička uprava.

Potvrda da li će Ivankoviću biti uskraćena licenca za organizovanje igara na sreću biće takođe poznata u narednim danima.

Podsjetimo, Specijalno tužilaštvo RS je početkom ove sedmice nastavilo sa kodnom akcijom "Kubikus", u kojoj je priveden veći broj osoba, prvenstveno saradnika osumnjičenog Ivankovića na poslovima ilegalnog kockanja.

Privedeni su u međuvremenu pušteni, jer su priznali krivična djela.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi naveo je ranije da su tokom pretresa objekata Ivankovića, vlasnika bivšeg lokala "Del Capo", i drugih osumnjičenih, istražioci Specijalnog tužilaštva pronašli ilegalnu štampariju za štampanje tombolskih listića.

"Neki osumnjičeni su tokom saslušanja priznali da su štampali listiće tombole, tako da su nakon saslušanja pušteni i braniće se sa slobode", dodao je ranije izvor blizak istrazi.

U toku akcije "Kubikus" izvršeno je više pretresa na području Banjaluke i Doboja, odnosno mjestima na kojima je Ivanković imao svoje tombole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije