Hronika

Nisu znali za preprodaju droge

Nisu znali za preprodaju droge
Nisu znali za preprodaju droge

BANJALUKA - Rukovodioci u MUP-u RS izjavili su u banjalučkom Okružnom sudu da nisu imali informacije da su Srđan Radulović, Ognjen Stijak i Marko Kovačević, suspendovani i optuženi inspektori CJB Banjaluka, preprodavali drogu.

"Tek neko vrijeme prije hapšenja optuženih saznao sam da SIPA vodi istragu zbog nezakonitosti koje su počinili inspektori u policiji. Prije toga nisam imao informacije o nezakonitom radu inspektora", kazao je Zoran Mandić, zamjenik načelnika Uprave za policijsko obrazovanje, a koji je ranije bio načelnik Uprave Kriminalističke policije MUP-a RS.

Slično su naveli i Darko Ćulum i Mladen Marić, nekadašnji načelnici CJB Banjaluka.

Ćulum, koji je sada zamjenik direktora Policije RS, rekao je da su, dok je obavljao funkciju načelnika CJB Banjaluka, ostvareni dobri rezultati na suzbijanju trgovine drogom. Svjedočili su i Dražen Arbutina, dosadašnji načelnik Sektora Krim-policije CJB Banjaluka, koji je sada načelnik Jedinice za borbu protiv organizovanog kriminala u Upravi Krim-policije RS, kao i Siniša Grahovac, nekadašnji šef Odjeljenja za subijanje trgovine drogom u CJB Banjaluka. Oni su potvrdili da su inspektori koji su radili na suzbijanju trgovine drogom imali dobre rezultate u radu.

Grahovac je rekao da su Gorana Bošnjaka, a koji je trebalo da bude svjedok u ovom procesu, ranije hapsili više puta sa drogom, te da je istraga obustavljena jer su izgorjeli dokazi u požaru u Osnovnom sudu Banjaluka.

Inspektori su optuženi da su kao zločinačko udruženje trgovali drogom. Pored pomenute trojice, optuženi su i njihov nekadašnji šef Goran Mihajlica, te inspektori Darijo Dabić, Gavrilo Šiniković, Jovan Miljković i Vladimir Marčeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije