Hronika

Oca i sina ubila struja

Oca i sina ubila struja
Oca i sina ubila struja

GRADIŠKA - Slavoljub (48) i njegov sin Goran (22) Jovanović iz Vrbaške, kod Gradiške, u razmaku od svega nekoliko sekundi, poginuli su u utorak uveče nakon što su doživjeli jak strujni udar u kupatilu porodične kuće.

Tragediju je prouzrokovala struja iz bojlera koji je tokom tuširanja nastradalog Gorana ostao upaljen.

Šokirana rodbina, ne vjerujući u ono šta se dogodilo, ispričala je juče da je otac poginuo u trenucima kada je želio pomoći sinu.

Slobodan Jovanović, sin i brat nastradalih, ispričao je juče kratko za "Nezavisne" da u vrijeme tragedije nije bio u kući, već u Beogradu, ali da je čuo kako se sve odigralo u nekoliko sekundi.

"Nisam bio tu, ali rekli su mi da je brat otišao na tuširanje i da ga je udarila struja. Otac mu je pokušao pomoći i na kraju je takođe poginuo", kazao je šokirani Slobodan.

"Nezavisne" saznaju da su se otac i sin u utorak, oko 18 časova, vratili kući s posla, nakon čega je Goran otišao da se istušira.

Tokom tuširanja vodena para iz kupatila izazvala je kratki spoj na žicama koje su povezane sa bojlerom u prizemlju kuće, koji je u trenutku tragedije bio upaljen.

Otac je ubrzo čuo udarac i odmah je otrčao do kupatila kako bi provjerio da li je sve u redu sa njegovim sinom.

Kako sin nije odgovarao na pozive, otac je razvalio vrata kupatila, nakon čega je vidio da mu sin nepomično leži u kadi.

Slavoljub je u sekundi reagovao, uhvatio je sina za ruku, a tako se našao u centru strujnog udara i poginuo.

Tragedija koja je u crno zavila porodicu Jovanović otkrivena je gotovo tri časa kasnije i to nakon što je beživotna tijela svog sina i supruga pronašla Dragica Jovanović.

Šokirana Dragica tako je oko 21.40 prijavila slučaj policiji, koja je u rekordnom vremenu stigla pred porodičnu kuću.

Policija je i juče do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" s radnicima preduzeća "Elektrokrajina" vršila uviđaj u kući Jovanovića kako bi utvrdila tačan uzrok strujnog udara, te zašto osigurač nije reagovao na vrijeme i prekinuo dotok struje u kobni bojler.

Tragedija u kući Jovanovića, inače vlasnika pogrebnog preduzeća u Vrbaškoj, mogla je biti još veća, jer je u kupatilo ušla i Dragica, da kobni bojler sasvim slučajno nije ugasio najstariji član porodice Jovanović.

Naime, deda, koji živi u prizemlju kuće, nije ni slutio šta se dešava s njegovim sinom i unukom na spratu i prilikom odlaska u kupatilo vidio je da je bojler ostao upaljen.

"Deda je osjetio i smrad koji je opisao kao da nešto gori, nakon čega je izvukao kabl koji spaja bojler iz utičnice", ispričala je juče rođaka.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je uzrok smrti oca i sina jak strujni udar, uslijed čega je došlo do prestanka rada srca kod obje žrtve.

"Srce ima svoj napon i svoju voltažu po kojoj radi. Da je u pitanju klasična srčana smrt izazvana strujnim udarom ukazuje, između ostalog, da na tijelu nastradalih nema vanjskih povreda, te da je srce kod obojice bilo u jakom grču, zbog kojeg je i prestalo normalno da kuca", pojasnio je izvor "Nezavisnih" blizak istrazi.

Potvrđeno je i da su "ulazne" rane, odnosno mjesta na kojima je struja ušla u sina i oca bile na ruci, odnosno nozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije