Hronika

Određen jednomjesečni pritvor za 11 uhapšenih u akciji "Roma"

Određen jednomjesečni pritvor za 11 uhapšenih u akciji "Roma"
Foto: Screenshot/Facebook | Određen jednomjesečni pritvor za 11 lica uhapšenih u akciji "Roma"

PRIJEDOR - Okružni sud u Prijedoru odredio je danas pritvor od mjesec dana za 11 lica uhapšenih u akciji "Roma" koji su osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, rečeno je Srni u ovom sudu.

Portparol Suda Nikolina Gašić navela je da je pritvor određen za lica čiji su inicijali D.R, V.V, B.S, G.H, D.J, O.K, D.V, S.M, M.U, M.K i I.L.

"Pritvor je odredila sudije za prethodni postupak Nedeljka Eror", rekla je Gašićeva.

Razlozi za određivanje pritvora su bojazan da će osumnjičena lica uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Pritvor je određen i zbog bojazni da bi osumnjičeni mogli da ponove ili dovrše pokušano krivično djelo ili krivično djelo kojim prijete, a za šta se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža.

U akciji "Roma", u utorak, 23. arpila, uhapšena su i lica iz Prijedora čiji su inicijali D.K. i M.J, te lice iz Banjaluke čiji su inicijali B.K, koja su nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu puštena da se brane sa slobode.

U pretresima koji su tog dana izvršeni na 13 lokacija u Prijedoru i jednom u Banjaluci, kao i aktivnostima koje su realizovane u prethodnom periodu, budući da akcija traje od jula prošle godine, pronađena je laboratorija za uzgoj marihuane s 209 stabljika indijske konoplje, 18,6 kilograma marihuane, 1,24 kilograma kokaina, 790 grama hašiša.

Pronađeno je i šest automatskih pušaka, pištolj, motorno vozilo, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije