Hronika

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo
Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo

BRČKO - Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor 22-godišnjaku G.R. osumnjičenom da je prije nekoliko dana u brčanskom naselju Grčica na podmukao način ubio mladića čiji su inicijali M.D.

Iz Tužilaštva je saopšteno da je pritvor predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni mogao pobjeći, uticati na svjedoke ili uništiti tragove važne za krivični postupak i ponoviti krivično djelo.

Na današnjem ročištu za određivanja pritvora Osnovni sud Brčko distrikta prihvatio je prijedlog Tužilaštva u cijelosti, ocijenivši ga osnovanim iz svih razloga navedenih u prijedlogu, pa je osumnjičenom odredio pritvor do 30 dana. 

"Tužilaštvo Brčko distrikta otvorilo je istragu protiv G.R. zbog sumnje da je u subotu ujutro, 23. maja oko 4.00 časa u brčanskom naselju Grčica ispred pekare `Dan i noć` zajedno sa još jednim licem ubio mladića M.D", podsjeća se u saopštenju Tužilaštva.

Prema rezultatima istražnih radnji, podmuklom ubistvu prethodila je prepirka osumnjičenih sa oštećenim i dva lica koja su bila u njegovom društvu, nakon čega je oštećenom nanesen veći broj ubodnih rana od kojih je umro. 

Istraga u ovom predmetu vodi se za krivično djelo ubistva kvalifikovanog kao ubistvo na svirep ili podmukao način.

Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije