Hronika

Oduzeta dva vozila: Jedan vozač nanizao 46.657 KM kazni

Oduzeta dva vozila: Jedan vozač nanizao 46.657 KM kazni
Foto: N.N. | Oduzeta dva vozila: Jedan vozač nanizao 46.657 KM kazni

SARAJEVO – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prošlog vikenda oduzeli su dva motorna vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U ulici Aleje Bosne Srebrene, opština Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo „Audi“, vlasništvo S.H., a kojim je upravljao A.S., rođen 1998. godine u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 26-godišnjak upravlja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 4.066,05 KM. Utvrđeno je i da je riječ o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

U ulici Mrakovo, opština Ilijaš, policijski službenici PU Ilijaš su kontrolisali putničko motorno vozilo „Ford Fokus“, kojim je upravljao Z.S., rođen 1992. godine, nastanjen u Ilijašu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 46.657,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od oba prekršioca privremeno su oduzeta vozilo, a Opštinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije