Hronika

Osam mjeseci zatvora za fizički napad na policajca

Osam mjeseci zatvora za fizički napad na policajca
Osam mjeseci zatvora za fizički napad na policajca

BRČKO - Apelacioni sud Brčko distrikta osudio je pravosnažno na osam mjeseci zatvora Sedina Mušanovića /28/ zbog nanošenja lake tjelesne povrede policajcu na dužnosti.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta danas je saopšteno da je tužilac dokazao krivicu S.M. koji je početkom prošle godine optužen da je napao policajca dok je obavljao službenu radnju zadržavanja.

Podsjećajući da je postupak za krivično djelo napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti pokrenut optužnicom iz januara 2013. godine, u Tužilaštvu napominju da je tim aktom S.M. optužen da je pripadniku Policije distrikta čiji su inicijali M.N. nanio laku tjelesnu povredu ruke, nakon što ga je oštećeni pokušao zaustaviti.

U saopštenju se podsjeća da je Tužilaštvo distrikta prošle godine podiglo pet optužnica za krivično djelo napad na službeno lice u obavljanju poslova bezbjednosti.

Objekat napada u svih pet slučajeva protiv javnog reda i pravnog saobraćaja bili su policijski službenici Policije distrikta.

"U jednom slučaju počinilac napada bila je neuračunljiva osoba, dok su u ostalim predmetima optužena lica oglašena krivim i osuđena u skladu sa Krivičnim zakonom distrikta", napominju u Tužilaštvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije