Hronika

Osuđen na šest i po godina robije zbog razbojništva nad sugrađaninom

Osuđen na šest i po godina robije zbog razbojništva nad sugrađaninom
Foto: Pixnio | Osuđen na šest i po godina robije zbog razbojništva nad sugrađaninom

DERVENTA- Alen Lukić (54) iz Dervente osuđen je na šest i po godina robije zbog razbojništva nad sugrađaninom N.S. kojem je upao u kuću sa još jednim razbojnikom pretukao ga, a osim toga razbojnici su mu iz kuće su odnijeli oko 5000 maraka.

Naime, Okružni sud u Doboju, nepravosnažnom presudom osudio je Lukića zbog krivičnog djela razbojništvo, a u izrečenu kaznu zatvora mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počev od 24.02.2023. godine.

Od optuženog se presudom oduzima  auto Golf 2 sa nepripadajućim registarskim oznakama i par radničkih rukavica.

Optuženi je oslobođen od obaveze plaćanja troškova krivičnog postupka i to pada na teret budžetskih sredstava Republike Srpske.

Prema presudi on je 24.02.2023. godine oko 15.30 časova sa još jednim muškarcem došao do kuće oštećenog N.S. u Derventi gdje su ušli maskirani.

Razbojnici  su imali crne kape na glavama sa prorezima za oči kao i rukavice na rukama.

Dok je N.S. ležao na krevetu u dnevnom boravku, Lukić i drugi muškarac su krenuli prema oštećenom.

Prvo je drugi razbojnik uperio pištolj prema žrtvi i rekao mu „daj pare“, dok ga je Lukić udario rukom u predjelu vrata, rebara.

Takođe ga je više puta  udario rukom u glavu i nanio lake tjelesne povrede odnosno nagnječno-razderne rane na glavi, nagnječno-razderne rane na vratu, otok na grudnom košu i nagnječinu lijeve šake.

Žrtva je uspjela  Lukići rukom istrgnuti dio rukavice namijenjen za mali prst, dok je drugi napadač koji je imao pištolj poderao oštećenom košulju i majicu oko vrata.

Tom prilikom mu je iz džepa košulje uzeo i prisvojio 4.900 KM, nakon čega su pobjegli.

Oštećenom su zaprijetili da događaj ne smije prijaviti policiji, jer ga u suprotnom neće biti.

“Dakle, upotrebom sile i uz upotrebu oružja oduzeo tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu korist, a djelo je izvršeno od strane više lica”, navodi se u presudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije