Hronika

"Palo" pet dilera iz Crne Gore

"Palo" pet dilera iz Crne Gore
"Palo" pet dilera iz Crne Gore

PODGORICA - Crnogorska policija danas je, u okviru akcije otkrivanja krijumčarenja i prodaje opojnih droga, pod kodnim nazivom "Kvart", uhapsila pet lica, a krivičnom prijavom obuvaćeno je još pet osoba, koje se nalaze u Zavodu za izvršene krivičnih sankcija /ZIKS/.

Uhapšena su lica čiji su inicijali R.F. /24/ iz Rožaja, M.V. /27/ iz Podgorice, V.R /26/ iz Podgorice, Đ.M. /23/ iz Podgorice, bivši službenik ZIKS-a i Ž.J. /25/ iz Bijelog Polja, nastanjen u Podgorici, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

U toku višemjesečne akcije zaplijenjeno je oko 560 grama heroina, oko dva kilograma "skanka", više od 300 tableta "subuxon", oko 900 grama smjese koja služi za miješanje sa opojnim drogama, dva pištolja, više municije, kao i više putničkih motornih vozila i mobilnih telefona.

Uhapšeni su, kako se navodi, osumnjičeni da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a lica M.V. i V.R za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava.

Ova lica privedena su uz krivičnu prijavu zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici.

Krivičnom prijavom je, osim ovih lica, obuhvaćeno još pet koja su, u okviru policijske akcije "Kvart", u ranijem periodu uhapšeni i već se nalaze u ZIKS-u. Riječ je o licima čiji su inicijali B.Č. /23/, I.N. /31/, N.M. /31/, D.K. /26/, i I.N. /36/, svi iz Podgorice.

"Njima se krivičnom prijavom na teret stavlja isto krivično djelo - neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije