Hronika

Pastir poslije svađe upucao kolegu

Pastir poslije svađe upucao kolegu
Pastir poslije svađe upucao kolegu

SANSKI MOST - Pastir Radenko Dukić (46) iz Sanskog Mosta preminuo je nakon što mu je u grudi iz automatske puške pucao Milorad Pantelić (52), također pastir i osoba bez stalne adrese boravka.

Ovaj incident se dogodio u četvrtak u poslijepodnevnim časovima u selu Kozin, koje se nalazi na granici između Sanskog Mosta u FBiH i Krupe na Uni u Republici Srpskoj.

Između pastira je u jednom trenutku došlo do svađe i prepirke, čiji su motivi još nepoznati, nakon čega je Pantelić dograbio automatsku pušku koju je nosio sa sobom, te ispalio hitac u grudi nesretnog Dukića.

Nakon što je pucao u kolegu, Pantelić je pobjegao s lica mjesta, a pucanj su prijavili mještani koji žive u obližnjim kućama.

"U ovom trenutku utvrđujemo motiv svađe, a prema nekim indicijama, riječ je o razmiricama zbog nekih ranijih novčanih dugovanja između njih. Također, treba istaći kako su Pantelić i Dukić bili pod jakim uticajem alkohola", rekao je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Ranjeni Dukić, koji je u trenutku dolaska policije još davao znakove života, preminuo je tokom transporta u bolnicu u Sanski Most. 

S obzirom na to da se Kozin nalazi na granici između pomenute dvije opšine, na lice mjesta su izašli pripadnici odjeljenja Policijske stanice Krupa na Uni, koji su utvrdili da je mjesto zločina ipak na području koje pripada administrativnom okrugu Sanskog Mosta, te su o tom obavijestili pripadnike sanske policije.

Pantelić se u međuvremenu predao policiji i nad njim je izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je predat Kantonalnom tužilaštvu.

Od njega je izuzeta i automatska puška koju je nelegalno posjedovao, a u sanskoj bolnici obavljena je obdukcija tijela ubijenog Dukića.

Prema informacijama iz policije, i Pantelić i Dukić bili su zaposleni kao čuvari stada ovaca na području Kozina, te su radili za istog vlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije