Hronika

Petrović odbio dati izjavu policiji o prijetnjama

Petrović odbio dati izjavu policiji o prijetnjama
Petrović odbio dati izjavu policiji o prijetnjama

DOBOJ - Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, odbio je da policiji da izjavu u vezi sa navodnim prijetnjama smrću koje su mu upućene, što je, između ostalog, nedavno izjavio pojedinim medijima.

Dragan Prodanović, načelnik CJB Doboj, kazao je da je nakon Petrovićevih medijskih istupa, u kojima je izjavio da mu je život ugrožen, odnosno da je primao prijetnje, dobojska policija pod nadzorom nadležnog tužioca pozvala gradonačelnika da da izjavu na te okolnosti kao svjedok, odnosno kao mogući oštećeni.

"Gradonačelnik je odbio da pristupi radi davanja te izjave i obavijestio nas da će izjavu dati eventualno tužilaštvu. Ovaj centar je o svim tim činjenicama obavijestio nadležnog tužioca", rekao je Prodanović.

Iz tužilaštva su samo kratko naveli da se poduzimaju sve potrebne mjere i radnje u skladu sa zakonom, a radi rasvjetljavanja okolnosti pod kojima su prijetnje upućene.

U svojoj izjavi pojedinim medijima, u kojoj je govorio o atmosferi koja se stvorila nakon što je Skupština grada donijela odluku o pristupanju Doboja u članstvo Zajednice opština turskog svijeta, Petrović je, između ostalog, kazao: "Meni prijete da ću biti ubijen, likvidiran", ne pojasnivši na koga sumnja da mu upućuje prijetnje.

Petrović je u istoj izjavi ustvrdio da se "raspirivanje međunacionalnih odnosa neće dobro završiti, pašće mrtva glava i neko će poginuti", što je izazvalo burne reakcije ovdašnje opozicije i boračkih organizacija, te naveo da policija ako želi može otkriti ko stoji iza uvredljivih grafita i skandiranja na utakmici, a "ako ne želi - on će tražiti pomoć viših nivoa vlasti i međunarodne zajednice".

Zašto je Petrović odbio da policiji da izjavu i da li ju je dao tužilaštvu, u petak nismo uspjeli da saznamo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije