Hronika

Pijan načelnik Kneževa imao sudar, pa napao policajce

Pijan načelnik Kneževa imao sudar, pa napao policajce
Pijan načelnik Kneževa imao sudar, pa napao policajce

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Bore Škeljić, načelnik opštine Kneževo/Skender Vakuf, povrijeđen je sinoć u sudaru kamiona, i službene škode, koju je vozio pijan!

Nezvanično saznajemo da je potom verbalno napao policajce. Nezgoda se, kako saznaju "Nezavisne", dogodila oko 21 sat, a Škeljic je zadobio ogrebotine. On se tada vraćao kući, prema selu Imljani.

"Kamion je prešao na moju stranu, odnosno 'sasjekao' je krivinu, i dobro sam prošao. Mogao me ubiti!", tvrdi Škeljić.

Priznaje Škeljić da je bio pod uticajem alkohola, i dodaje da je vozilo osigurano, tako da je i naplata štete od osiguranja upitna.

"Platiću je ja, nekako ćemo je platiti", izjavio je Škeljić.

U policijskom saopštenju ističu da je lokalnoj Policijskoj stanici u 20.45 anonimno prijavljeno da se iz pravda Ugra, prema Kneževu/Skender Vakufu, kreće škoda oktavija "na način da ugrožava ostale učesnike u saobraćaju".

"Dolaskom u Ulicu Drage Vranješ, opština Kneževo, oko 21 časova, policijski službenici naišli su na saobraćajnu nezgodu za koju su utvrdili da su učestvovali B.Š. i D.S. (44) iz Banjaluke, koji je upravljao teretnim vozilom volvo i priključnim vozilom", saopšteno je iz policije.

Škeljić je, kako saznajemo, zatečen sa vidnim povredama u predjelu glave i odmah mu je ponuđeno da mu se ukaže medicinska pomoć u lokalnom Domu zdravlja, što je on odbio.

Osim što je kod Škeljića utvrđeno da je imao 1,82 promila alkohola u organizmu, i kod drugog vozača, D.S, "izmjereneo" je 0,33 promila. U oktaviji, koju je Škeljić vozio, pronađen je i napunjen pištolj.

"Tokom vršenja uviđaja,  u vozilu kojim je upravljao B.Š. pronađen je i oduzet pištolj marke CZ sa pripadajućim mecima, od kojih je jedan metak bio u cijevi. Provjerom kroz službene evidencije utvrđeno je da lice posjeduje dozvolu za držanje, ali da ne posjeduje dozvolu za nošenje oružja čime je počinio prekršaj po odredbama Zakona o oružju i municiji", navela je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Zbog zadobijenih povreda u saobraćajnoj nezgodi, nakon što je prvobitno odbio da se preveze u Dom zdravlja Kneževo/Skender Vakuf, Škeljić  je oko 22.45 časova na lični zahtjev sproveden u Hitnu službu tog Doma zdravlja.

"Tu je dežurni doktor pokušao da mu ukaže pomoć, što je on odbio te je vraćen u službene prostorije Policijske stanice. Iste noći oko 0.40 časova B.Š. je  ponovo na  lični zahtjev prevezen u Hitnu službu Doma zdravlja Kneževo, odakle je kolima Doma zdravlja Kneževo prevezen u Univerzitetski  klinički  centar RS u Banjaluci, te je nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje", navela je Markanovićeva.

O navedenim okolnostima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naveo da nema elemenata krivičnog djela te da se Škeljić prekršajno procesuira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije