Hronika

Počinili 13 krađa u Kaknju

Počinili 13 krađa u Kaknju
Počinili 13 krađa u Kaknju

ZENICA - Policija Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona uhapsila je tri osobe zbog osnova sumnje da su izvršili više teških provalnih krađa na području Kaknja.

Policijski službenici Policijske stanice Kakanj su došli do saznanja da se u vezu s izvršenjem krivičnih djela mogu dovesti M.B., rođen 1992. godine, M.B., rođen 1995. godine i D.E., rođen 1989. godine, svi iz Kaknja. 

Oni su izvršili teške krađe provaljivanjem u kuće i pomoćne objekte na području naseljenih mjesta Seoce, Bijelo Polje, Dujmovići, Lukovo brdo i Veliki Trnovci. 

Tom prilikom su krali različite predmete, električne i ručne alate, kućanske aparate, cijevi i kablove, kao i alkoholna pića. Veći dio otuđenih predmeta je pronađen prilikom pretresa koji su izvršili službenici Policijske stanice Kakanj na tri lokacije u mjestima Dolovi i Veliki Trnovci. 

Pronađeni predmeti su deponovani u prostorijama Policijske stanice Kakanj, gdje će u narednom periodu biti vraćeni vlasnicima. 

Naznačenim aktivnostima policijskih službenika rasvijetljeno je ukupno trinaest teških krađa, koje su počinile ove osobe, a nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela Kantonalnom tužilaštvu će biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv M.B., M.B. i D.E..

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije