Hronika

Podignuta optužnica protiv suvlasnika turističke organizacije

Podignuta optužnica protiv suvlasnika turističke organizacije
Podignuta optužnica protiv suvlasnika turističke organizacije

BANJA LUKA - Okružno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Miodraga Božića i Nenada Petreša iz Banja Luke, zbog krivičnog djela poslovna prevara.

Optuženi su da su kao suvlasnici i odgovorne osobe turističke agencije “Big Nec Company” d.o.o. Laktaši i “Big Nec Travel” d.o.o. Laktaši, prilikom izvršenja ugovora koji su zaključili s Osnovnom školom ”Petar Kočić” iz Mrkonjić Grada, obmanuli direktora škole da će obaveze iz spomenutog ugovora u potpunosti biti realizovane, a koje su uključivale plaćanje cjelokupne ekskurzije za učenike navedene škole, saopšteno je danas iz ovog tužilaštva.

 Pojašnjava se da je Osnovna škola ”Petar Kočić” iz Mrkonjić Grada uplatila cjelokupan iznos od 25.800 KM, vrijednosti ekskurzije, a nakon toga optuženi nisu izvršili dio svoje ugovorne obaveze odnosno, uplatu smještaja u hotelu u Budvi u iznosu od 13.675 KM nego su novac prisvojili za sebe.

Opština Mrkonjić Grad je morala izvršiti uplatu navedenog iznosa, jer su po dolasku ekskurzije u Budvu saznali da spomenuti novac nije uplaćen od “Big Nec Company” d.o.o. Laktaši, usljed čega je zbog djelimičnog neispunjenja obaveza iz ugovora nastupila imovinska šteta za tu opštinu u iznosu od 13.675 KM.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Osnovnom sudu u Mrkonjić Gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije