Hronika

Poginuli mladić i djevojka

Poginuli mladić i djevojka
Poginuli mladić i djevojka

SARAJEVO - Almir Dobrača (25) iz Zenice i Almina Faladžić (23) iz Konjica poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se u srijedu rano ujutro dogodila u sarajevskom naselju Malta.

U ovoj nesreći lakše povrede zadobili su Džana Boloban (23) i Nihad Pačo (28) iz Sarajeva. U sarajevskoj policiji su istakli kako se nesreća dogodila u tri sata u Bulevaru Meše Selimovića. Prema nezvaničnim informacijama iz policije, uzrok ove nesreće bila je vožnja neprilagođenom brzinom.

"Almir Dobrača, koji je rođen u Zenici, nastanjen u Sarajevu, s povremenim boravkom u Švedskoj, izgubio je kontrolu nad vozilom audi A8 u neposrednoj blizini bivše zgrade 'Union komerca' na Malti. Vozio je krajnjom desnom saobraćajnom trakom. Zbog neprilagođene brzine izletio je iz trake i udario u vozilo golf 2, koje je bilo parkirano na obližnjem autobuskom stajalištu", kažu u sarajevskoj policiji.

Audi se, nakon udara u golfa, odbio i udario u željeznu ogradu tramvajskog stajališta.

"Smtrno su stradali vozač audija Almir Dobrača i Almina Faladžić, koja je bila na mjestu suvozača. U ovom vozilu bila je i Džana Boloban, koja je zadobila lakše tjelesne povrede. Nihad Pačo, vozač golfa u kojeg je udario audi, također je zadobio lakše povrede", kazali su u policiji, dodajući kako su svi povrijeđeni prevezni na Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Na mjesto nesreće, osim policije, juče ujutro izašli su vještak saobraćajne struke i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu koji je rukovodio uviđajem.

"Uviđaj je trajao do 7.10, do kada je bio obustavljen saobraćaj na ovoj saobraćajnici. Tužilac je naredio vještačenje audija i obdukciju tijela nastradalih kako bi bilo utvrđeno da li je vozač bio pod dejstvom alkohola i opojnih droga", rekli su u Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a, istakla je kako su Džana Boloban i Nihad Pačo usljed udara zadobili lakše tjelesne ozljede.

"Povrijeđeni su na KUM dovezeni u 3.15. Džana Boloban imala je povredu vrata, zbog čega su joj ljekari sugerisali da ostanu u bolnici. Odbila je i otišla kući. Nihad Pačo također je zbrinut i potom pušten na kućno liječenje", naglasila je Jandrićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije