Hronika

Poginuo bračni par iz Gradačca

Poginuo bračni par iz Gradačca
Poginuo bračni par iz Gradačca

BRČKO - Bračni par Dževad (61) i Fatima (57) Valjevac iz Gradačca poginuli su u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Brčko - Lončari, u mjestu Gorice.

Do nesreće, koja se dogodila u noći između utorka i srijede, došlo je kada je ford fokus u kojem se nalazio bračni par iz zasad neutvrđenih razloga sletio u rijeku Tinju, neposredno prije mosta u Goricama.

Kenan Bajrić, komandir Jedinice Saobraćajne policije u Brčkom, rekao je da je vozilo pod još neutvrđenim okolnostima skrenulo udesno na početku mosta na Tinji, probivši jedan dio ograde mosta, te sletjelo u rijeku.

Kako nezvanično saznajemo, vozilo su prvi pronašli ribolovci koji su jutros došli na Tinju da pecaju.

"U 6.40 prijavljeno je da je u rijeci ispod mosta automobil, te smo zajedno sa vatrogascima odmah preduzeli sve mjere da prevrnuto vozilo okrenemo", rekao je Bajrić.

Prema njegovim riječima, preliminarno su došli do identiteta unesrećenih putnika, a zatim su javili rodbini da dođu i potvrde identifikaciju, što je i učinjeno.

Tijela su prevezena u gradsku mrtvačnicu u Brčkom, gdje će biti izvršena obdukcija, koja bi trebalo da da više odgovora u vezi s uzrokom slijetanja automobila u rijeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije