Hronika

Poginuo radnik kompanije "M:tel"

Poginuo radnik kompanije "M:tel"
Poginuo radnik kompanije "M:tel"

BANJALUKA, SARAJEVO - Vozači Luka Lukić (40) i K.Z. (61) poginuli su u dvije saobraćajne nesreće, koje su se u protekla dva dana dogodile na području Banjaluke i Sarajeva.

Do nesreće koja se dogodila u srijedu oko 13.50, a u kojoj je život izgubio Lukić iz Srpca, došlo je kada se on, upravljajući sitroenom, sudario s kamionom MAN, za čijim volanom se nalazio njegov sugrađanin Zoran Petković (42).

"Lukić je, idući iz pravca Klašnica prema Prnjavoru, u krivini, nedaleko od ugostiteljskog objekta 'Bagrem', prešao u suprotnu traku i lijevom bočnom stranom direktno se sudario s kamionom", kazao je "Nezavisnim" izvor blizak istrazi.

Uviđaj na mjestu udesa obavila je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Hana Vranješević, zajedno s banjalučkom policijom. Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i potrebna vještačenja na utvrđivanju okolnosti udesa, a naložena je i obdukcija nastradalog Lukića. Prema riječima očevidaca, ovoj nesreći kumovale su neprilagođena brzina, ali i nepažnja vozača sitroena.

"Vidite i sami da je poledica po putu, vožnju treba prilagoditi uslovima na putu, a ne jurcati. Slika ove stravične nesreće će mi cijeli život ostati u glavi", kaže jedan očevidac.

Kako nezvanično saznajemo, Lukić je radio u kompaniji "M:tel" i u srijedu je bio na zadatku službenim autom. Jedno vrijeme je radio u Srpcu, ali kada mu je supruga dobila posao u Banjaluci oboje su prešli u taj grad. Iza njega je ostalo dvoje maloljetne djece.

I juče se na putu dogodila tragedija, u kojoj je život izgubio Zuhdija Kukuljac iz Sarajeva, i to u saobraćajnoj nesreć u sarajevskom naselju Aneks. Kako nezvanično saznajemo, muškarac je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drvo.

Troje teško povrijeđeno  

- Djevojka E.T. (18) iz Travnika teško je povrijeđena kada ju je udarilo vozilo u Bosanskoj ulici u tom gradu.

- Suvozač Zlata Kadirić (75) iz Sanskog Mosta zadobila je teške povrede u sudaru dva vozila u naselju Podvran, Bosanska Krupa.

- N.Ž. iz Doboja teško je povrijeđen kada ga je udarilo vozilo dok je pretrčavao magistralni put van pješačkog prelaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije