Hronika

Poginuo rekorder u proizvodnji mlijeka

Poginuo rekorder u proizvodnji mlijeka
Poginuo rekorder u proizvodnji mlijeka

GRADIŠKA - Ibrahim Hotić (66) iz Žeravice, kod Gradiške, poginuo je danas kada je vozeći folksvagen polo sletio sa kolovoza na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica.

Hotić je bio rekorder po proizvodnji sirovog mlijeka i prije dvije godine nagrađen je "Zlatnom statuom", jer je na njegovoj farmi, koja danas broji više od 100 krava, proizvedeno 373.913 litara ovog sirovog napitka.

On je podlegao povredama nakon saobraćajne nezgode koja se danas oko 10 sati dogodila u mjestu Bistrica, a nezvanično se saznaje da je uzrok slijetanja brzina neprilagođena uslovima na putu, koji je bio klizav.

Iako je ekipa Službe hitne pomoći gradiškog Doma zdravlja bila na licu mjesta te je Hotića nakon nezgode prevezla do Prijemnog odjeljenja Opšte bolnice Gradiška, on je u toj zdravstvenoj ustanovi izgubio bitku za život.

"Vozač je dovezen u besvjesnom, teškom stanju. Uz sve napore ljekara, pacijent je preminuo", kažu u Hirurškom odjeljenju bolnice u Gradišci.

Iz CJB Banjaluka naveli su da su uviđaj izvršili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Gradiška. Inače, na području koje pokriva CJB Banjaluka i u nedjelju se dogodila nezgoda čiji je epilog tragičan.

Naime, osamdesetčetvorogodišnja Z.V. preminula je Kliničkom centru Banjaluka nakon što je povrijeđena u sudaru golfa i pasata, u mjestu Dabrac, opština Mrkonjić Grad.

Iz CJB Banjaluka nisu željeli da saopšte više detalja, osim da se nezgoda dogodila prekjuče u 16.45, nakon čega je izvršen uviđaj.

"Uviđaj su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Markonjić Grad. U nezgodi su učestvovali golf, kojim je upravljao S.R., te pasat, kojim je upravljao vozač U.M. U pasatu je saputnik bila Z.V.", naveli su iz policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije