Hronika

Sačekušu izbjegao zakucavanjem u policiju

Sačekušu izbjegao zakucavanjem u policiju
Foto: Ilustracija | Pokušao da zgazi policajca, drugi pucao da ga zaustavi

NEVESINJE - Mlađo Zelenović (55) iz Gacka osumjičen je za napad na policiju na području Nevesinja, gdje se pasatom, koji je vozio, zakucao u policijski ford fokus, a kojim mu je nakon potjere pripremljena sačekuša, potvrđeno je "Nezavisnim".

Prava drama u njegovoj režiji odvijala se u noći između četvrtka i petka na putu Nevesinje - Gacko.

Sve je počelo kod raskrsnice za mjesto Zalom, gdje su policajci svojim automobilom išli iza njegovog pasata te mu rotacijama i sirenama signalizirali da se zaustavi.

Kako je Zelenović počeo da bježi, druga policijska patrola zaustavila je službeni ford fokus na putu, i to na desnoj traci, te mu rotacijama signalizirala da stane.

"Međutim, kada je Zelenović naišao, pasatom se prestrojio u lijevu traku, te autom krenuo na policajca", pojašnjavaju iz policije.

Policajac se spasio bježanjem iza službenog vozila, a njegov kolega je pucao kako bi kolegu zaštitio. U pucnjavi niko nije povrijeđen, ali se ni Zelenović nije smirio.

"Pasatom je udario u fokus i nastavio vožnju prema Gacku", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Međutim, bjegunac je zaustavljen blizu raskrsnice za mejsto Lukavice, opština Gacko, čime je bjekstvo Zelenovića okončano.

Zelenović je jedno vrijeme bio na međunarodnoj potjernici, a više puta je osuđivan i oslobađan za stravičnu nesreću koja se dogodila 26. novembra 2009. godine.

Naime, kako je ranije objavljeno, Dragan Pješčić (47) i njegove dvije kćerke, Slađana od nepunih 18 i Dragana (17), izgubili su život kada je Dragan autom naletio na građevinsku mašinu kojom je upravljao Zelenović, a koja nije imala svjetlosnu signalizaciju niti je bila propisno obilježena. Zelenović je, po dostupnim informacijama, prijetio i novinarki koja je o ovom slučaju pisala.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije