Hronika

Policajac prodao kriminalcima "motorolu"

Policajac prodao kriminalcima "motorolu"
Policajac prodao kriminalcima "motorolu"

SARAJEVO - Službenici Federalne uprave policije (FUP), Detašmana Travnik, u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Travnik u cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih djela u vezi s organizovanim kriminalom danas su uhapsili F.K. iz Kiseljaka, policijskog službenika PU Travnik.

F.K. je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je u februaru 2008. godine, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, zloupotrijebivši svoj službeni položaj i povjerena mu materijalno-tehnička sredstva u vlasništvu MUP-a SBK Travnik, kriminalnoj grupi iz Kiseljaka prodao ručnu radio stanicu "motorola" i tako proteklih sedam godina direktno ugrozio sigurnost i živote policijskih službenika pri redovnom obavljanju službene dužnosti, kao i tajnost planiranih i provođenih policijskih akcija na području ovog kantona.

Takođe, sumnjiči se da je istoj kriminalnoj grupi tokom 2010. pružio direktnu pomoć prilikom bjekstva i skrivanja nakon počinjenog krivičnog djela, koristeći ponovo povjerena mu materijalno tehnička sredstva i ovlaštenja policijskog službenika.

U toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će lice biti kriminalistički obrađeno i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predato Kantonalnom tužilaštvu Travnik na dalje postupanje, saopšteno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije