Hronika

Policajac suspendovan zbog lažnih pretresa

Policajac suspendovan zbog lažnih pretresa
Policajac suspendovan zbog lažnih pretresa

BANJALUKA - Policajac Milenko Pejaković iz Čelinca, zaposlen u Policijskoj stanici Lazarevo u Banjaluci, suspendovan je s posla zbog protivzakonitog pretresanja jednog Banjalučanina.

Naime, suspendovani policajac je 8. aprila bez ikakvog povoda pretresao R.I. iz Banjaluke dok je bio na svom radnom mjestu u banjalučkoj "Tržnici".

Radnik "Tržnice" cijeli slučaj je prijavio policiji.

Mladen Marić, načelnik CJB Banjaluka, danas je donio rješenje o suspenziji ovog policajca, protiv kojeg je dan ranije dostavljen izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu za krivično djelo protivpravno pretresanje.

"Osuđujemo svaki vid neprofesionalnog ponašanja policijskih službenika i u budućem periodu ćemo preduzimati sve zakonom propisane mjere i radnje na sankcionisanju svih ponašanja policijskih službenika koje su u suprotnostima sa zakonom i pravilima profesionalne etike", naveli su iz CJB-a.

Izvor blizak istrazi kazao je "Nezavisnim" da je Pejaković liječeni alkoholičar dugi niz godina. "On je izgubio brata blizanca u ratu i od tada se predao alkoholu. Liječen je od ovog poroka i sada se nalazi na Klinici za psihijatriju u Banjaluci", kazao je naš izvor. Bez obzira na ovaj slučaj, dodaje on, Pejakovićeve kolege imaju pozitivno mišljenje o njemu.

Kako kaže, Pejaković je prvo radio u Čelincu, nakon čega su ga prebacili u Policijsku stanicu Lazarevo u Banjaluci.

"Ne znam zbog čega je prebačen, moguće je da je pravio probleme u Čelincu pa su ga poslali u Banjaluku. On je sada pred penziju", istakao je ovaj izvor, dodajući da je suspendovani policajac oženjen, te otac dvoje djece.

Za ovo krivično djelo može da dobije do tri godine zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije