Hronika

Policija ga spriječila da ubije djevojku

Policija ga spriječila da ubije djevojku
Policija ga spriječila da ubije djevojku

RIBNIK - Dragan Vračar (26) iz Ribnika uhapšen je zbog sumnje da je pijan u srijedu naveče naoružan automatskom puškom krenuo prema kući bivše djevojke Nevene Stojanović u namjeri da je ubije, saznajemo od izvora upućenih u detalje ovog incidenta.

Navodeći inicijale osumnjičenog, iz banjalučke policije saopštili su da je Vračar pod dejstvom alkohola uzeo pušku iz svoje kuće i krenuo prema mjestu Rastoka, koje se nalazi u opštini Ribnik, s namjerom da ubije djevojku.

U saopštenju se navodi i to da je na putu do djevojčine kuće ispalio nekoliko hitaca u vazduh.

Vračarevu namjeru spriječili su pripadnici PS Ribnik i Jedinice za podršku Mrkonjić Grad, koji su nakon zadobijene prijave u rekordnom roku stigli do kuće u kojoj živi djevojka.

Kako saznajemo, nakon što se Vračar oko 23.50 približio kući, ugledao je policijsku patrolu te se dao u bijeg, a policija je krenula za njim.

Nakon nekoliko sati potrage, tačnije oko pet časova ujutro, policija je osumnjičenom ušla u trag te ga uhapsila.

Komšije o Vračaru nemaju loše mišljenje. Kako kažu, uvijek je drugima izlazio u susret kad bi trebalo odraditi neki fizički posao.

"Dragana poznajem već nekoliko godina i nikad ne bih posumnjao da bi mogao uraditi tako nešto. Da li je u pitanju alkohol ili nešto drugo - stvarno ne znam", riječi su jednog od komšija.

Komšije i o djevojci imaju samo riječi hvale.

"Nevena je predivna djevojka, vrijedna i kulturna. Raskinula je s njim, ali ju je on i dalje proganjao", kazala je mještanka bliska porodici Stojanović.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se dostavi izvještaj za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i ugrožavanje bezbjednosti.

Vračar je odranije poznat policiji. On je, zajedno sa još dvojicom prijatelja, prije četiri godine pokušao da opljačka staricu Radojku Sredić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije