Hronika

Policija pokrenula istragu o prijetećim porukama

Policija pokrenula istragu o prijetećim porukama
Policija pokrenula istragu o prijetećim porukama

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske pokrenulo je sa međunarodnim partnerima istragu kako bi se otkrilo ko je u nedjelju na više e-mail adresa, među kojima je bila i ona redakcije "Nezavisnih" slao prijeteće poruke.

"U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali", stajalo je u poruci anonimnog autora nakon čega smo cijeli slučaj prijavili policiji.

MUP RS poziva sve one koji su posredstvom elektronske pošte dobili poruku ovog sadržaja da to prijave Odjeljenju za visokotehnološki kriminalitet MUP-a RS na e-mail: [email protected].

"Imamo saznanja da je poruka istog sadržaja upućena na više adresa posredstvom elektronske pošte. O svemu je obavješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka", rekla je Mirna Miljanović, načelnik odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS.

Podsjećamo, pored naše redakcije prijeteće pismo stiglo je i na adresu Narodne skupštine RS.

Poruka je kako se osnovano sumnja upućena svim građanima RS i institucijama zbog referenduma o Danu Republike Srpske, a koji je održan u nedjelju.

Poruke u kojima se spominje krv koja teče ulicama i rijekama i u kojima se poziva u ime Alaha do sada su praktikovali pripadnici Islamske Države u svojim video porukama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije