Hronika

Policija traga za pljačkašima Nove banke

Policija traga za pljačkašima Nove banke
Policija traga za pljačkašima Nove banke

BANJALUKA - Pripadnici banjalučkog Centra javne bezbjednosti /CJB/ na širem području Banjaluke i Laktaša i dalje intenzivno tragaju za razbojnicima koji su juče opljačkali Novu banku u centru Banjaluke, rekla je Srni portparol ovog centra Marija Markanović.

Ona je navela da je veliki broj policajaca angažovan na pronalasku razbojnika, a da je Helikopterski servis Vlade Republika Srpske u pripravnosti i biće angažovan u slučaju potrebe.

"Policija je u potrazi za pljačkašima stavila akcenat na područje banjalučkog naselja Trapisti i Slatine na području Laktaša. Pretresaju se i svi putni pravci na ovom području", precizirala je Markanovićeva.

I direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić izjavio je da policija i dalje radi na otkrivanju lica koja su osumnjičena za pljačku Nove banke u Banjaluci.

"Sve dok ne otkrijemo njihov identitet ne možemo izlaziti u javnost s nekim širim informacijama o pljački ove banke", rekao je Vasić danas novinarima u Banjaluci.

On je istakao da policija intenzivno radi na rasvjetljavanju ovog slučaja, navodeći da nema potrebe za daljim angažovanjem Helikopterskog servisa Republike Srpske, s obzirom da je on odigrao ulogu u prvoj fazi da se otkrije gdje je otišlo i zapaljeno prvo vozilo kojim je počinjeno razbojništvo.

Vasić je rekao da je riječ o kradenom vozilu na području Banjaluke i Prijedora.

Trojica maskiranih razbojnika, pucajući iz vatrenog oružja, opljačkala su juče ujutro poslovnicu Nove banke u Ulici kralja Alfonsa Trinaestog i tom prilikom niko nije povrijeđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije