Hronika

Policija u Laktašima pronašla drogu, puške i eksploziv

Policija u Laktašima pronašla drogu, puške i eksploziv
Policija u Laktašima pronašla drogu, puške i eksploziv

LAKTAŠI - Policija iz Laktaša pronašla je u mjestu Kriškovci marihuanu, dvije puške, više komada eksploziva, ručnu bombu, te više komada municije različitog kalibra, potvrđeno je "Nezavisnim".

Pronalazak je epilog pretresa kuće i pomoćnih objekata koje koristi R.B. (29) iz Laktaša, a koji su izveli pripadnici Policijske stanice Laktaši i Policijske stanice Srbac, u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a na osnovu naredbe banjalučkog Osnovnog suda.

"Na osnovu operativnih saznanja da se lice R.B. može dovesti u vezu sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, sprovedene su opsežne planske aktivnosti, koje su rezultirale pretresom stambenog i pratećeg objekata i pronalaskom i oduzimanjem oko kilogram zelene biljne materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, kao i drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa zloupotrebom droge", saopštila je Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Pronađeni su i vaga za precizno mjerenje, više plastičnih vrećica za pakovanje, mobilni telefoni, kao i, kako je navedeno, dvije puške, više komada eksploziva, ručna bomba, te municija.

"Lice R.B. je privedeno u službene prostorije gdje je izvršeno ispitivanje na okolnosti izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija", navela je Markanovićeva.

Protiv osumnjičenog će, uz saglasnost postupajućeg tužioca, u redovnoj proceduri biti podnesen izvještaj.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da je u pitanju Rade B.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije