Hronika

Policija u Trebinju zaplijenila više o 16.000 kutija cigareta

Policija u Trebinju zaplijenila više o 16.000 kutija cigareta
Foto: Ilustracija | Policija u Trebinju zaplijenila više o 16.000 kutija cigareta

TREBINJE - Pripadnici Policijske uprave (PU) Trebinje pronašli su i oduzeli od tri lica na području grada 16.560 paklica cigareta različitih marki, izjavila je portparol PU Jovana Cvijetić.

Cvijetićeva je rekla novinarima da je policija u petak, 23. juna, kod lica čiji su inicijali D.K. pronašla i oduzela 7.060 paklica cigareta različitih marki, nakon što su izvršili pretres kuće, pomoćnih prostorija i automobila koje koristi ovo lice. 

Policija je sutradan pretresom kuće, okućnice i pomoćnih prostorija koje koristi lice čiji su inicijali P.S. pronašla i privremeno oduzela 9.000 paklica cigareta. 

Istog dana, u mjestu Podgljivlje, grad Trebinje, zaustavili su automobil "golf pet" kojim je upravljalo lice čiji su inicijali S.V, a kod kojeg je pronađeno 500 paklica cigareta različitih marki. 

"Protiv ovih lica, Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biće dostavljen izvještaj zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljena trgovina", kaže Cvijetićeva. 

Ona je istakla da je PU Trebinje u šest mjeseci dokumentovala sedam krivičnih djela nedozvoljena trgovina i da je od sedam lica oduzela 22.880 paklica cigareta različitih marki, tržišne vrijednosti 70.000 KM, kao i 26 kilograma rezanog duvana. 

Cvijetićeva je najavila da će policijski službenici u narednom periodu aktivno da realizuju aktivnosti na otkrivanju i dokumentovanju takozvanog kriminaliteta na točkovima na teritoriji za koju je operativno nadležna ova PU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije