Hronika

Vatrogasci ponovo intervenisali zbog dojave o curenju plina

Vatrogasci ponovo intervenisali zbog dojave o curenju plina
Foto: Jelena Đurđević / Arhiva | Ponovo curi plin u banjalučkom naselju Lauš

BANJALUKA - Banjalučkim vatrogascima ponovo je prijavljeno da je u blizini stambene zgrade u Ulici Crkvena, u banjalučkom naselju Lauš, danas došlo do curenja plina, na istoj lokaciji gdje se to dogodilo i prije nekoliko dana, ali se ispostavilo da opasnosti nema.

"Građani su dojavili da osjećaju plin. Vatrogasci su izlazili na mjesto događaja i koristili su uređaj za kontrolu prisutnosti gasova u vazduhu, koji ništa nije pokazao, što znači da curenja nije bilo", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

I u Gradskoj upravi grada Banjaluka rekli su da su pripadnici Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice izlazili na teren te da njihovi uređaji nisu detektovali prisutnost plina u vazduhu.

Stanari su, u izjavi za "Nezavisne", ne želeći da se predstave, rekli da se plin, nakon skorašnjeg curenja, osjeti u vazduhu te da ih zabrinjava činjenica po kojoj je naloženo da se problem otkloni u roku od 15 dana.

"To je predug period i ne možemo čekati toliko. Vruće je i strahujemo za bezbjednost", rekli su nam juče mještani.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je za "Nezavisne" da i oni imaju zaprimljenu prijavu o jučerašnjem događaju te da se preduzimaju mjere iz nadležnosti policije.

Stanari te zgrade ranije su kazali da strahuju za svoju bezbjednost i traže od nadležnih da problem bude trajno riješen.

Podsjetimo, u blizini stambene zgrade u Ulici Crkvena procurio je prije nekoliko dana plin iz rezervoara, zbog čega su na mjestu događaja bili i vatrogasci i policija. Ekološki inspektori naredili su Stambenoj zadruzi "Banjaluka", koja je i vlasnik plinske stanice, da ona mora biti uklonjena u roku od 15 dana. Vlasniku stanice nije izrečena novčana kazna.

 Mi smo tada na našoj Facebook stranici objavili video, koji možete pogledati na OVOM LINKU.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije