Hronika

Potvrđena optužnica protiv Božičića i Bibića

Potvrđena optužnica protiv Božičića i Bibića
Potvrđena optužnica protiv Božičića i Bibića

SARAJEVO - Sud BiH je potvrdio optužnicu koja Nevenka Božičića i Slavka Bibića tereti da su na poštanskim šalterima i u mjenjačnicama u više gradova BiH stavili u promet falsifikovane novčanice od 100 dolara.

Božičić i Bibić su optuženi za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom falsifikovanje novca, saopšteno je iz Suda BiH.

U optužnici se navodi da su oni pristupili organizovanoj grupi ljudi radi falsifikovanja novca i stavljanja u opticaj na području BiH, sa ciljem pribavljanja protipravne imovinske koristi.

Od početka godine pa do 21. jula optuženi su načinili i pribavili veću količinu falsifikovanih novčanica u apoenu od 100 američkih dolara, koje su u više navrata od 21. do 26. jula iz Srbije krijumčarili na teritoriju BiH.

Nakon toga su na poštanskim šalterima i mjenjačnicama u više gradova BiH, stavili u promet 122 falsifikovane novčanice u apoenu od po 100 dolara, što približno iznosi 18.000 KM, navodi se u optužnici.

Božičić je razmjenjivao dolare u valutu BiH legitimišući se kao slovenački državljanin i koristeći falsifikovanu ličnu kartu iz Slovenije na ime Niko Kovač iz Maribora, dok ga je Bibić prevozio od grada do grada.

Od optuženih je zaplijenjeno i 200 falsifikovanih novčanica u apoenima od 100 dolara, koje su pronađene 18. avgusta prilikom pokušaja unošenja u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije