Hronika

Požar na Kastelu izazvao beskućnik

Požar na Kastelu izazvao beskućnik
Požar na Kastelu izazvao beskućnik

BANJALUKA - Beskućnik N.K. je priveden zbog izazivanja požara, u kojem je krajem decembra prošle godine izgorjela kula na banjalučkoj tvrđavi Kastel.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je N.K. beskućnik i da je požar izazvao slučajno, kako bi se ugrijao.

"Radi se o beskućniku i psihijatrijskom bolesniku, koji se sklonio u jednu od kula na Kastelu, kako bi se ugrijao. Zapalio je vatru i na taj način izazvao požar, koji je zahvatio krovnu konstrukciju na kuli", objasnio je izvor blizak istrazi.

N.K. je nakon privođenja pušten da se brani sa slobode, a protiv njega je podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštva zbog paljevine.

Iz CJB Banjaluka je saopšteno da je N.K. nepromišljenim i nesmotrenim postupanjem izazvao požar, koji je zahvatio drvenu konstrukciju na tvrđavi Kastel.

Požar na Kastelu prijavljen je 24. decembra prošle godine u 5.01. Zahvaljujući brzoj intervenciji banjalučkih vatrogasaca spriječeno je njegovo dalje širenje.

Vatru su gasila četiri vatrogasna vozila i deset vatrogasaca.

Miroslav Malinić, komandir Vatrogasne čete Banjaluka, objasnio je ranije da je vatra izbila na krovu ulazne kule tvrđave.

O kakvom požaru se radilo, govori i podatak da je požar ugašen gotovo dva časa nakon dojave.

Iz Vatrogasne jedinice Banjaluka su još ranije potvrdili da im je u prvi momenat prijavljeno kako gori zgrada Elektrotehničkog fakulteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije