Hronika

Požar u centru Banjaluke: Oštećeno više objekata (FOTO)

Požar u centru Banjaluke: Oštećeno više objekata (FOTO)
Požar u centru Banjaluke: Oštećeno više objekata (FOTO)

BANJALUKA - U požaru, koji je sinoć nešto prije 22 sata izbio u Ulici bana Lazarevića u centru Banjaluke, oštećeno je najmanje pet poslovnih objekata.

Vatra je progutala krovnu konstrukciju iznad butika "Cat", roštiljnice "Cap-Cap", frizerskog salona "Goran", te lokala "Girica" i "Rogić komerc", s tim što su oštećenja nastala i u unutrašnjosti objekata.

 Za sada nema zvaničnih informacija da li je neko, eventualno, povrijeđen, a sudeći po onom što se moglo vidjeti, materijalna šteta je velika.

Vatrogasci su se, sa tri vozila, više od sat i po borili da obuzdaju vatrenu stihiju, u čemu su i uspjeli.

Dramatične scene su u nevjerici posmatrale desetine znatiželjnih građana, ali i nekoliko šokiranih radnika i vlasnika radnji.

Mlađa žena, najvjerovatnije vlasnica jednog od lokala, nije uspjela da obuzda suze.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj brigadi grada Banjaluka "Nezavisnim" je potvrđeno da im je požar u prijavljen u 21.45 časova, te da je na mjesto događaja upućen veći broj vatrogasaca.

Sa druge strane, radnica u jednom od lokala kazala nam je da joj nije jasno kako i u kojem objektu je došlo do izbijanja vatrene stihije.

"Ništa ne znam, samo mi je rečeno da je došlo do požara i došla sam da vidim o čemu se radi. Najvažnije je da nema povrijeđenih", rekla je ona u izjavi za "Nezavisne".

Banjalučanka, koja se u momentima izbijanja požara našla na mjestu događaja, ispričala je novinarima "Nezavisnih" da sumnja da je požar izazvao kvar na elektroinstalacijama, jer je, kako kaže, uočila varničenje.

Njene sumnje potvrdiće ili osporiti istraga, koja je već počela, pa je tako policija, kako smo se uvjerili, uzela izjave od nekoliko lica.

Inače, dok su vatrogasci gasili požar, policijska patrola nije dozvoljavala prolaz vozila kroz Ulicu bana Lazarevića.

Kada je vatra ugašena, oštećeni objekti okruženi su trakom, a policija je potom odblokirala ulicu.

Ipak, nikom od radnika niti vlasnika nije dozvoljen ulazak u lokale, a uviđaj bi trebao biti nastavljen i sutra, kada će, kako se očekuje, i policija da se oglasi zvaničnim saopštenjem.

Vezana izjava:

Banjaluka: Vatra zahvatila šest objekata, šteta nekoliko stotina hiljada KM

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije