Hronika

Dim ugušio staricu, pronašli je u stubištu

Dim ugušio staricu, pronašli je u stubištu
Dim ugušio staricu, pronašli je u stubištu

SARAJEVO - Starija žena, koja je sama živjela u stanu na trećem spratu zgrade u Ulici Janka Jolovića u Sarajevu, žrtva je požara koji je jutros izbio dva sprata niže.

Starica, čiji identitet nije bio poznat vjeruje se, ugušila se dimom, čemu svjedoče i izjave stanara, koji kažu da su je pronašli kako bez svijesti leži u stubištu.

Ženu su, kako su ispričali, odmah izveli ispred zgrade, gdje je preminula iako su ljekari Hitne pomoći pokušali da je reanimiraju.

"Reanimacija, nažalost, nije dala rezultate", rekla je Sena Softić-Taljanović, direktorica JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS.

Po riječima mještana, u stanu koji je izgorio žive dvije studentkinje koje u vrijeme požara vjerovatno nisu bile tu.

"Jednu od njih sam maloprije vidjela kako uplakana priča sa policijom. Nisu cure, jadne, krive. Iako neki pričaju da je uzrok požara plin, mi nismo čuli nikakvu eksploziju. Ima štete i na drugim stanovima", priča jedna stanarka.

Veliki broj komšija okupio se ispred zgrade. Neki od njih su zatražili pomoć ljekara, jer su se nagutali dima. Tri vatrogasne ekipe gasile su vatru.

"Čuo sam sirene i prvo sam pomislio da policija nekog ganja. Onda su nam policajci počeli kucati na vrata i evakuisali nas", rekao je jedan stanar.

Kaže da su ljudi kašljali i da je dim bio veoma gust i jedva se šta vidjelo u stubištu. Policija je, kako kaže, išla od stana do stana, te su na trećem spratu zatekli stariju ženu, a koja je bez svijesti ležala u hodniku.

"Policija je kucala na njena vrata, ali ih ona nije otvarala. Vjerovatno su išli još jednom da provjere, a ona je u međuvremenu nekako izašla iz stana. To je nana od nekih 80 godina, koja je uvijek bila vitalna. Mislim da su joj ispred zgrade u jednom trenutku uspjeli vratiti puls, ali je ona, nažalost, preminula. Noge mi se još tresu", priča komšija nesrećne starice.

Žena iz jednog od stanova, po pričama mještana, u šoku je došla kući nakon poziva njenog sina, a koji je bio sam.

"Čim je čuo sirene, pozvao je mamu da dođe po njega, jer zbog straha nije smio sam da izlazi. Hvala bogu, nije povrijeđen", navode komšije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije