Hronika

Presuda Bojanu Kalabi iz Banjaluke: Pola godine za pokušaj silovanja

Presuda Bojanu Kalabi iz Banjaluke: Pola godine za pokušaj silovanja
Presuda Bojanu Kalabi iz Banjaluke: Pola godine za pokušaj silovanja

BANJALUKA - Okružni sud Banjaluka osudio je Banjalučanina Bojana Kalabu (36) na pola godine zatvora zbog pokušaja silovanja maloljetnice T.L., koju je poznavao.

Prema presudi, Kalaba je, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, krivično djelo počinio 8. januara, oko 17 časova, u Bistrici, kod Banjaluke.

Presudu mu je donijelo Sudsko vijeće kojim je predsjedavala Vesna Stanković-Ćosović.

"Prilikom odmjeravanja kazne Sud je imao u vidu da je optuženi u vrijeme počinjenja djela bio bitno smanjeno uračunljiv. Kao olakšavajuću za njega Sud je ocijenio i činjenicu da je neosuđivan i da je djelo ostalo u pokušaju", objasnila je Stanković-Ćosovićeva. Dodala je da je Sudsko vijeće odlučilo da Kalaba bude oslobođen plaćanja sudskih troškova. Stanković-Ćosovićeva naglasila je da je na osnovu dokaza utvrđeno da je optuženi kriv.

Prema presudi, Kalaba je maloljetnici, dok je hodala sama, prišao, povukao je i rekao joj da mora biti njegova, odnosno da je mora silovati.

Ona je pokušala da se otme, ali je on uspio da je savlada i obori na asfalt te je pokušao da je skine. Ipak, dok se opirala, maloljetnica je uspjela da ga udari u predjelu genitalija i tada je pobjegla. Nasilnika je kasnije prijavila policiji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije