Hronika

Presuda inspektorima u ponedjeljak

Presuda inspektorima u ponedjeljak
Presuda inspektorima u ponedjeljak

BANJALUKA - Presuda Srđanu Raduloviću, Marku Kovačeviću i Ognjenu Stijaku, suspendovanim inspektorima CJB Banjaluka, optuženim za organizovanu trgovinu drogom i druga djela, biće izrečena u ponedjeljak, odlučilo je Vijeće banjalučkog Okružnog suda nakon trodnevnog iznošenja završnih riječi.

Zajedno s njima optuženi su i inspektori Dario Dabić, Jovan Miljković, Goran Mihajlica, Gavrilo Šinković i Vladimir Marčeta, a optužnica ih tereti za iznude iskaza, zloupotrebe službenog položaja, nanošenje povreda, falsifikovanje isprave, lažno prijavljivanje krivičnog djela, te povredu ljudskog dostojanstva, a sve to je na teret stavljeno i prvoj trojici optuženih.

Specijalni tužioci Mladen Mitrović i Živana Bajić smatraju da su dokazali navode optužnice i zatražili su da inspektori budu osuđeni.

Tužilaštvo traži i da od optuženih bude oduzeto 117.000 maraka, jer su, tvrde, zarađene prodajom droge, a zatraženo je i da inspektorima bude zabranjeno da deset godina obavljaju te poslove.

Sa druge strane, svi optuženi i njihovi advokati istakli su da za osudu nema nijednog dokaza, te da treba da budu oslobođeni, osim Mihajlice, koji je rekao da odluku prepušta Sudskom vijeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije