Hronika

Pretreseni objekti milionera iz Foče

Pretreseni objekti milionera iz Foče
Pretreseni objekti milionera iz Foče

FOČA - Policija RS je u petak pretresla nekoliko privatnih preduzeća, koja su u vlasništvu Gordana Pavlovića (41), milionera iz Foče, a zbog sumnje u neregularnosti prilikom prodaje poslovnih objekata.

U akciji, koja do zaključenja sutrašnjeg broja "Nezavisnih" nije bila završena, kako nezvanično saznajemo, pretresena su preduzeća "Srbinjeputevi", "Pavgord" i "Tehnokom", s ciljem izuzimanja dokumentacije radi utvrđivanja eventualnih nezakonitosti u predmetu po kojem postupa MUP RS u saradnji s postupajućim tužilaštvom.

Mirna Šoja, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS, potvrdila je da je policija izuzela dokumentaciju iz nekoliko privatnih preduzeća u Foči.

Pozvali smo preduzeće "Pavgord" kako bismo čuli Pavlovićevu stranu, međutim tamo su nam rekli da je on na putu.

"Nije nam niko dolazio od policije, a Gordan je otišao na put", kazala je žena, koja je rekla da je Pavlovićeva sestra, ali nije željela da se predstavi imenom i prezimenom.

Izvor blizak Pavloviću potvrdio nam je takođe da je on na putu i da pretresaju njegova preduzeća. "Nema od toga ništa. Ovo je po ko zna koji put da mu pretresaju i provjeravaju objekte i nikada ništa ne nađu jer je sve regularno", kazao je naš izvor, dodajući da se policija, navodno, najviše bazirala na preduzeće "Tehnokom".

Iako je u početku bio nedostupan, i sam Gordan Pavlović na kraju je u kratkom telefonskom razgovoru potvrdio da je sva tražena dokumentacija ustupljena inspektorima.

Pavlović je bio nedostupan za komentar zbog poslovnog puta

"Sve im je na raspolaganju, mogu da kažem da nemamo nikakvih nepravilnosti, da je sve čisto i u redu, a neka svako radi svoj posao", kratko je rekao.

Gordan Pavlović u žižu javnosti je dospio, između ostalog, i zbog informacija da mu je u septembru 2012. godine prijetio Zdravko Krsmanović, bivši načelnik opštine Foča.

Zanimljiv je i podatak iz 2008. godine, kada je otkriveno da je oko 350 tona kafe prošvercano u BiH kamionom firme "Pavgord", koja je u vlasništvu Pavlovića. Tada je rečeno da je, navodno, firma "Pavgord" falsifikovala transportnu i carinsku dokumentaciju, međutim, nije bilo dovoljno dokaza za ove nezakonite radnje. Za Pavlovića su mediji u BiH ranije pisali da je milioner koji posjeduje više preduzeća, kao i da je učestvovao u više slučajeva privatizacije državne imovine. Još prije šest godina novinari su, računajući tadašnju tržišnu vrijednost njegovog udjela u privatizovanim preduzećima, došli do iznosa od gotovo dva miliona KM.

Akciju u Foči sproveli su pripadnici Uprave Kriminalističke policije RS i Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, po naredbi nadležnog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije