Hronika

Priveden "mrtav pijan" pješak

Priveden "mrtav pijan" pješak
Priveden "mrtav pijan" pješak

BANJALUKA - Pripadnici CJB Banjaluka su, primjenjujući Zakon o prekršajima RS, na otrežnjenje dosad priveli 12 vozača, ali i jednog pješaka, kod kojeg je alko-testiranjem utvrđeno prisustvo blizu tri grama po kilogramu alkohola u organizmu, potvrdili su iz policije.

Primjena tog zakonskog rješenja počela je 26. jula, a podrazumijeva zadržavanje onih koji su pod dejstvom alkohola (više od jednog grama po kilogramu), ali i onih koji odbijaju podvrgavanje alko-testiranju, kao i lica kod kojih se utvrdi prisustvo opojnih droga i sredstava.

"Takvo lice može biti zadržano do istrežnjenja ili oporavka, a najduže 12 časova", potvrdili su iz CJB Banjaluka.

Inače, spomenuti zakon uveliko se primjenjuje i na području ostalih regija u RS, pa su tako pripadnici CJB Prijedor, tokom proteklog vikenta, kontrolisali 67 vozača, od kojih su pijana bila 22, ali svi nisu prešli granicu zbog koje bi sate proveli u policijskim prostorijama.

"Zbog prisustva alkohola u krvi većeg od jedan gram po kilogramu ukupno je šest lica lišeno slobode zadržavanjem, a tri lica su lišena slobode zadržavanjem zbog prisustva opojnih droga za vrijeme učestvovanja u saobraćaju", potvrdili su iz CJB Prijedor.

Ovakve aktivnosti, odnosno sprovođenje ovog zakonskog rješenja, pozdravljaju borci za smanjenje crnog bilansa na putevima, koji ističu da bi većina onih koje policija privede da se otrijezne ili oporave na ovaj način trebalo da se "opamete".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije