Hronika

Produžen pritvor četvorici osumnjičenih za trgovinu drogom

Produžen pritvor četvorici osumnjičenih za trgovinu drogom
Produžen pritvor četvorici osumnjičenih za trgovinu drogom

SARAJEVO - Sud BiH produžio je pritvor za dva mjeseca Dragiši Brniću, Nevenu Staniću, Dušku Spasojeviću i Edinu Dugaliću koji su osumnjičeni za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom trgovinom opojnim drogama.

Ovim rješenjem djelimično je uvažena žalba Tužilaštva BiH, te je rješenje Suda od 6. oktobra o ukidanju pritvora i određivanju mjera zabrane preinačeno na način da je ovim licima produžen pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Postoji osnovana bojazan da bi osumnjičeni, ukoliko se nađu na slobodi, mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da će ponoviti ili dovršiti krivično djelo.

U ostalom dijelu žalba Tužilaštva BiH je odbijena kao neosnovana, kao i žalbe branilaca osumnjičenih Dragiše Brnića i Mirsada Čukurije, te je potvrđeno pobijano rješenje, saopšteno je iz Suda BiH.

Dragiša Brnić, Neven Stanić, Duško Spasojević, Edin Dugalić, Milan Kostić, Mirsad Čukurija, Krstan Ninković i Zdravko Dikić osumnjičeni su za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenom trgovinom opojnim drogama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije