Hronika

Provalio u 124 objekta pa pušten

Provalio u 124 objekta pa pušten
Provalio u 124 objekta pa pušten

ISTOČNO SARAJEVO, SARAJEVO - Odlukom postupajućeg tužioca na slobodu je pušten Elvis Mehmedović (36) iz Sarajeva, kojeg pripadnici CJB Istočno Sarajevo sumnjiče da je provalio u čak 124 objekta, te u sedam vozila.

Na njegovoj meti uglavnom su se nalazile kuće i pomoćni objekti u slabo naseljenim područjima i selima, odakle su kradeni električni i ručni alat, motorne pile, motokultivatori, oružje, te drugi predmeti.

"Nakon preduzimanja operativnih i istražnih mjera i radnji na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela, policijski službenici CJB Istočno Sarajevo došli su do saznanja da se u vezu s njihovim izvršenjem može dovesti  E.M., nastanjen u Kantonu Sarajevo", saopštila je Danka Tešić, portparol CJB Istočno Sarajevo.

Na osnovu raspisane potrage od strane CJB Istočno Sarajevo, Mehmedovića su uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i predali kolegama iz Stanice javne bezbjednosti Pale.

"Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je imenovani izvršio ukupno 21 krivično djelo i to četiri na području opštine Pale, tri na području opštine Foča, četiri u Sokocu, pet u Han Pijesku, tri u Rogatici, jedno u Novom Goraždu i jedno u Čajniču. Takođe, utvrđeno je da je osumnjičeni vršeći navedena krivična djela nasilno otvarao ulazna vrata  kuća i pomoćnih objekata, tako da je provaljeno u ukupno 124 objekta i sedam vozila", kažu iz CJB Istočno Sarajevo.

Dio ukradenih predmeta policajci su oduzeli i vratili vlasnicima, dok je dio lopov uspio prodati na pijacama u Kantonu Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije