Hronika

Pušteni snimci razgovora Božinovića i drugih

Pušteni snimci razgovora Božinovića i drugih
Pušteni snimci razgovora Božinovića i drugih

SARAJEVO - Puštanjem snimaka presretnutnih telefonskih razgovora u Sudu BiH nastavljeno je suđenje Marku Božinoviću i drugima, koje terete da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili švercom droge.

Osim Božinovića (39), državljanina Crne Gore, na optuženičkoj klupi sjede Robert Ljiljak (38), Momčilo Mijanović, (36), Davor Vuković (32) i Predrag Ratković (34), sva trojica iz Trebinja, te Veis Husković (45) iz Mostara.

U sudnici su na zadnjem ročištu pušteni razgovori koje su vodili Božinović, Ljiljak i Mijanović, te izvjesni Enver, Željko Marković, Darko Kilibarda i Odisej Fofilos, koji je ranije osuđen na godinu zatvora nakon sklapanja sporazuma sa Tužilaštvom.

Iz snimaka se moglo čuti da je Mijanović stalno bio u kontaktu sa Markovićem, te da su kamionom i još nekim vozilom krenuli na put. U jednom od snimaka razgovora pominje se da jedno vozilo ide prvo da "otvori put", te da neko nekome treba da pošalje "ribu".

Tokom puta Mijanović, Kilibarda i Ljiljak su razmijenili najmanje 25 telefonskih poziva i SMS poruka iz kojih se vidjelo da Mijanović i Božinović idu u Mostar da se susretnu sa Ljiljkom. Nakon što su "nešto" utovarili na kamion, Mijanović obavještava Kilibardu da ima "ribu".

Mijanović u jednoj poruci obavještava Kilibardu da ide prema Trebinju, te da će navratiti kod njega. Kilibarda mu na to govori da mu donese "malo soma, malo pastrmke".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije