Hronika

Pustili ga iz zatvora, otišao u smrt

Pustili ga iz zatvora, otišao u smrt
Pustili ga iz zatvora, otišao u smrt

RIBNIK - Duća Stojaković (30) iz Ribnika, suvozač u audiju A4, poginuo je juče ujutru u mjestu Previja, kada je s puta sletjelo vozilo kojim je upravljao Nemanja Stanarević (22).

Tragedija se dogodila oko 2.30, a uzrok smrti biće poznat nakon istrage, koja obuhvata i obdukciju tijela nastradalog mladića.

Mještani Ribnika tvrde da je Stojaković bio na dopustu iz zatvora, u kojem je služio kaznu jer je, zajedno sa maloljetnikom Đ.G., nasmrt pretukao Radenka Cvijića (42), vlasnika kafića "Marakana" u Donjem Zableću, kod Ribnika.

Zatvorsku kaznu, saznaju "Nezavisne", izdržavao je u KPZ Foča, s tim što je u kobnim trenucima bio na korištenju vanzavodskih pogodnosti (godišnji odmor), počev od 7. oktobra do 19. oktobra, kada je trebalo da se vrati na dalje izdržavanje kazne, koja mu je isticala krajem jula 2019. godine.

Prema riječima mještana, audi u kojem su bili mladići sletio je u kanal pored puta i Stojakoviću nije bilo spasa.

"On ima dva brata i sestru. Nije oženjen. Svi mi ovdje u Previji potreseni smo zbog tragične sudbine našeg Duće. Čujem da su kobne noći bili u provodu", rekao je za "Nezavisne" jedan mještanin Previje.

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka navode da je naloženo da budu preduzete sve potrebne istražne radnje i mjere, ali i vještačenja, radi rasvjetljavanja svih okolnosti ove tragedije.

"Uviđaj na licu mjesta nezgode obavila je Tatjana Ninković, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Ribnik", saopštila je Maja Đaković - Vidović, službenik za informisanje Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Podsjetimo, Stojaković je osuđen i za nanošenje teških povreda Cvijićevoj supruzi Tanji i zbog toga što je polupao inventar u "Marakani" i automobil golf 1.

U presudi se navodi da su Stojaković i Čedo Galić 27. novembra 2011. godine, zajedno sa maloljetnim Đ.G., napali Cvijića, a kada je on izašao iz "Marakane", krenuli su za njim.

Uzeo je lopatu da se odbrani, ali ju je bacio kada je izašla njegova supruga Tanja. Potom je počeo da bježi. Za njim su krenuli maloljetnik Đ.G. i Stojaković, a kada su ga sustigli, nastavili su da ga tuku lopatom i drškom metle. Udarili su ga više puta po glavi i tijelu, nanijevši mu teške povrede od kojih je preminuo dva dana kasnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije